A nyúli Hangyál Pince gyors, modern és innovatív megoldást választott a bővítéshez

A nyúli Hangyál Pince gyors, modern és innovatív megoldást választott a bővítéshez

A borkultúra fejlődésével látványos pincészetek nőnek ki a földből országszerte, és komoly termelés zajlik a borvidékeken, melyhez elengedhetetlen az e folyamatot kísérő, átgondolt épületstruktúra is.

Hasonlóan a pannonhalmi borvidék borászataihoz – mint minden beruházásnál –, fontos szempont, hogy a lehető legrövidebb idő alatt készüljön el az épület.

Sorra épülnek a szebbnél szebb vendégcsalogató látványpincék, amelyekben természetesen minél előbb szeretnék fogadni az érdeklődőket. Ilyen épületet tudhat most már magáénak a pannonhalmi borvidék egyik gyöngyszeme, a nyúli Hangyál Pince is. A 12 hektáron gazdálkodó kézműves, családi borászat évek óta a régió kiemelkedő minőségű nedűit adja, melyet a tulajdonos, egyben a pincészet alapítójának szakértelme fémjelez. Számos díj övezi munkásságát, amely szintén egyik fontos fokmérője annak, hogy átgondolt és magas színvonalú gazdálkodást folytatva, soha nem kötött kompromisszumot a minőség rovására. Ahogy az egy családi vállalkozás esetében kiemelt fontosságú: az önerőből megvalósuló, a pincészet bővítésére vonatkozó gazdasági döntések is különös körültekintés mentén születtek.

 

Nincs szükség további vakolásra

 

Az alkalmazott Leier kéregfalas technológia segítségével és a gondos előzetes tervezés által, az építés költséghatékonyan valósult meg. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az új, innovatív technológia alkalmazásához minimális humánerőforrás és jóval rövidebb idő szükséges, a hagyományos, monolit technológiához képest. A Leier előre gyártott vasbeton-technológia egyértelműen bizonyította, hogy egyéni igényekre szabottan képes az ipari beruházások funkcionális kihívását is maximálisan teljesíteni.

„Már a tervezés során látszott, hogy nagyon jó választás volt az innovatív technológia alkalmazása. Rengeteg időt, energiát és pénzt spórolt nekünk ez az építési módszer, mely ráadásul olyan minőségű látszófelületet biztosított a pincében, hogy nincs szükség további vakolásra sem. Kedveljük az indusztriális, modern stílust, nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel. A cég munkatársai is sokat segítettek abban, hogy mindez létrejöhetett, minden menetközben felmerülő probléma esetén számíthattunk a szakértelmükre és segítségükre” – hangsúlyozta a beruházó, Hangyál Balázs.

Az építési hely nehéz feladatot rótt minden kivitelezőre, hiszen az épület a domb egyik magasabb pontján épült, a megközelítése is nehéz feladat volt.

A Leier kéregfal- és mesterfödémelemeket a pinceszinten alkalmazták.

 

Leier kéregfal- és mesterfödémelemeket alkalmaztak

 

A megoldás előnyei önmagukért beszélnek, hiszen a vízzáró vasbeton falak egyszerű felületkezelés után, végleges felületet adva vízhatlan, állandó temperatúrájú teret biztosítottak a technológiának. Ugyanezt a műszaki készültségi szintet, hagyományos építési mód alkalmazása esetén, jóval több munkával lehetett volna csak elérni, hiszen ebben az esetben, a nedvesség elleni szigetelés többek között külön tartófalat, szigetelőanyagot igényelt volna. Ezzel a technológiával az alépítményi földmunka mennyisége is jóval kisebb lett.

Mindemellett a kivitelezési idő, a hagyományos technológiával épített pinceszerkezetek építési idejének töredéke volt. Az előre gyártott elemekből épült összesen 240 m2-es födém és a 140 m2 falfelületet magában foglaló pinceszint mindössze hét munkanap alatt készült el.

Összefoglalásképp elmondható, hogy a Hangyál Balázs nevét viselő borászat olyan igényes ipari beruházás, mely optimális és gyors megoldásra lelt a Leier előre gyártott elemek alkalmazása által.

(x)

 

 

FELHÍVÁS

A megnövekedett igények kielégítése érdekében a Leier Hungária Kft. várja azon innovatív tervezőirodák jelentkezését, akik szívesen működnének együtt a Leier cégcsoporttal, az előregyártott technológia specialitásait magas szinten alkalmazó tervezői csapatot kiegészítve. A feltételek egyedi megegyezés tárgyát képezik.

Várják pályakezdők és most tervezőirodát indítani szándékozó ifjú vállalkozók jelentkezését is.

Stabil vállalati háttér - innovatív technológia - hosszú távú fejlődési lehetőség.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×