A párkapcsolaton már házasság előtt is dolgozni kell

A párkapcsolaton már házasság előtt is dolgozni kell

Amikor egy pár úgy dönt, hogy összeköti az életét, sok mindent le kell egyeztetni. Időpont, helyszín, vendéglista, zenekar, ceremóniamester, és még sorolhatnánk. Azzal azonban egyre kevesebbet törődünk, hogy a leendő férj és feleség között is minden rendben legyen. A szerelem az egyik alapja egy jó kapcsolatnak, de nem árt tisztázni néhány dolgot, amely később még bonyodalmat okozhat.

Kovács Sára Judith életvezetési tanácsadó, párkapcsolati coach volt a Győr+ Este vendége, aki arról mesélt, hogy bizony a párok manapság hajlamosak nem megbeszélni olyan kardinális dolgokat, mint a vallás gyakorlása, vagy éppen a hölgy tag karrierje. Pedig fontos lenne, hogy ne hanyagolják el ezeket a témákat, később ugyanis joggal érezheti magát becsapva az egyik fél, ha mondjuk a társa nem szeretne gyermeket, és ő igen.

A tanácsadó szerint fontos tisztázni azt is, hogy ki milyen javakkal érkezik a házasságba. A jelenlegi vagyon mellett az adósságokról is szót kell ejteni, hiszen akármilyen kínosnak is tűnik, ha valaki mellett elkötelezzük magunkat, akkor a lehető legőszintébbnek kell lennünk. Közös tervek, mint mondjuk a házvásárlás, amely hitelfelvétellel járhat, sok esetben az ilyen ki nem mondott dolgokon úszik el. Az sem mindegy, hogy hol kezdjük el az új életünket. Romantikus mondat a szerelmesek szájából, hogy „a híd alatt is élnék veled”, de a tapasztalat azt mondja, ha a pár nem tud megegyezni a leendőbeli élettérben, és az egyikük vágya csorbát szenved, az később csak még nagyobb feszültséget okoz.

Talán a legfontosabb tisztázandó dolog azonban az ok, hogy miért is mondunk igent a másiknak. Lényeges, hogy ezeknek a beszélgetéseknek nem az a célja, hogy megkérdőjelezzék a házasságot, sokkal inkább arról van szó, hogy megtalálják azt a közös pontot, amiért mindketten teljes bizonyossággal vágnak bele a szertartásba. A jó párkapcsolat titka a megfelelő kommunikáció, amely nemcsak házasság előtt, hanem az után is fontos részt kell, hogy kapjon az életünkben.

 

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×