A Rovitex vásárolta meg a Gardéniát

A Rovitex vásárolta meg a Gardéniát

A Rovitex Homedeco Group megvásárolta a győri Gardénia Csipkefüggönygyár Nyrt. felszámolójától a márkanevet valamint a hozzá kapcsolódó jogokat, és Gardénia néven jó minőségű, elérhető árú termékekkel két év alatt 20 százalékkal kívánja növelni a forgalmát - mondta Romeisz Norbert a vásárló csoport tulajdonosa szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A vételár pontos összegét a tulajdonos nem árulta el, annyit közölt, hogy az néhány tízmillió forintot tesz ki.

A Rovitex csoport tavalyi árbevétele 2,6 milliárd forint volt, ebből 1,7 milliárd származott Magyarországról. A múlt évet 10 millió forint nyereséggel zárta a csoport, idén az első félévben a forgalom 13 százalékkal bővült, a nyereség pedig 43,9 millió forintra emelkedett - mondta Romeisz Norbert.

A Rovitex 1996-ban alakult kereskedő társaság, amely mára Magyarország egyik legnagyobb függöny nagykereskedője lett. Leányvállalatokat működtet a délszláv térségben, Romániában és Németországban is.

A Gardénia függöny a jövőben vásárolt alapanyagból készül, a kikészítés és a többi befejező munkafázis készül a Rovitex pécsi telephelyén. Győrben nem tart fenn telephelyet a vásárló, mivel az gazdaságtalan lenne - mondta a tulajdonos.

A Rovitex újraéleszti a Gardénia márkabolt hálózatát, és termékfejlesztést is végez. Így a Gardénia név alatt kapható lesz lángmentes, fényzáró és antibakteriális függöny is. A boltok szolgáltatása közé tartozik majd a felmérés, a karnis eladás és a felszerelés is.

 

(MTI)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×