A színes étkezés előnyei

A színes étkezés előnyei

Jó hatással van ránk a kánikulában is, ha színesen étkezünk. A táplálkozási szakemberek szerint nem érdemes megfeledkezni arról, hogy ne csak fagyit és édességeket fogyasszunk a hőségben, hanem elegendő, több deka gyümölcsöt és zöldséget is ahhoz, hogy a megfelelő fitonutriensek kerüljenek a szervezetünkbe.

 

Abonyi Orsolya dietetikus szerint nyaraláskor is érdemes gyümölccsel kezdeni a napi étkezést, ehhez a sárgabarack kiváló választás lehet, hiszen magas béta-karotin tartalma segíthet az óhajtott barnább bőr elérésében.

 

Egy lédús sárgabaracknak nehéz ellenállni. Fotó: Harvest to Table

A likopin –tartalmú paradicsom és görögdinnye elfogyasztása jót tesz a szívnek, érrendszernek, és a zöldségek fogyasztása is ajánlott – folytatta a dietetikus. Arra felhívta a figyelmet, hogy ha színes az étkezésünk, akkor a fitonutriensek közül igen sok fog bejutni a szervezetünkbe.

 

A görögdinnyének és a paradicsomnak is számos jó hatása van a szervezetre. Fotó: Miss Ginsu

Vigyázni is kell azonban ezekkel, főleg ha fontos a bikinivonal – figyelmeztet a szakember, aki szerint a legújabb magyar táplálkozási ajánlással mindenki tudja ellenőrizni, hogy számára mi lehet a határ a különböző összetevők közül.

Zöldségből és gyümölcsből naponta 40-50 dekagrammot szabad bevinni a szervezetbe, amiben több legyen a zöldség, mint a nagyobb cukortartalmú gyümölcs. Az nem fog a szervezet számára problémát jelenteni, ha esetleg késő este is eszünk kis mennyiségű gyümölcsöt, és az sem, ha egyszerre eszünk gyümölcsöt és zöldséget.

Fot: boldsky.com

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×