A szünidőben is vigyázzunk gyermekeinkre!

A szünidőben is vigyázzunk gyermekeinkre!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a közelgő vakációra tekintettel hasznos tanácsokat ad a szülőknek a bűncselekmények és a balesetek megelőzése érdekében.

Minden gyermek nagyon várja a nyári szünidőt, az önfeledt szórakozást és a nyaralást. A szabadidő gondtalan eltöltéséhez ad bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat a rendőrség.

A szünetben jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. Ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni és az egyéb balesetekre is. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, esetenként óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak. A gyerekek ebben az időszakban több időt töltenek számítógép, okostelefon és táblagép közelében, ezért fontos, hogy a fiatalok elfogadják azt, hogy szüleik biztonsági szűrő segítségével felügyeljék online tevékenységüket.

Nagyon fontos, hogy a gyermekek ne álljanak szóba idegenekkel, még akkor sem, ha útbaigazítást kérnek tőlük. Idegentől soha semmit nem fogadjak el. A gyermekeknél mindig legyen ott a szülők elérhetősége, valamint ismerjék a segélyhívó számot (112) is. Ha kell bátran szólítsák meg az egyenruhás rendőrt, kérjenek tőle segítséget! Ha otthon vannak egyedül a gyerekek, ne nyissanak ajtót idegennek.

Felhívjuk a szülők figyelmét arra, hogy gyermekeikkel tekintsék át a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat. A gyermekek kerékpárját tartsák üzemképes állapotban, szereljék fel világítóberendezéssel, prizmákkal. Különösen veszélyes a görkorcsolya és a gördeszka bukósisak nélkül történő használata.

 

police.hu

Kép: Pixabay

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×