A takarásban dolgozókkal autózhatunk

A takarásban dolgozókkal autózhatunk

Elindult a szavazás a Bedi Eszti-emlékdíj nyolc jelöltjére, s a június 12-i gálán hozzák nyilvánosságra, ki kapja az elismerést a közönség voksai alapján – mondták el a szervezők. A bediesztiemlekdij.hu oldalon elérhetőek a jelöltekről készült kisfilmek is, melyeket egy-egy autóút alkalmával forgattak.

Többször beszámoltunk lapunkban is arról, hogy az augusztusban az égi társulatba költözött Bedi Eszter súgó, rendezőasszisztens emlékére alapított díjat két barátja, Venczel-Kovács Zoltán színész és Tóth Zoltán operatőr. Az elismerés Esztin keresztül azokról a takarásban dolgozókról is szól, akik nap mint nap tesznek azért, hogy esténként felmehessen a függöny, nélkülük nem jöhetnének létre az előadások.

 

Venczel-Kovács Zoltánt interjúvolja a Győr+ Televízió riportere

 

A Győri Nemzeti Színház elhunyt munkatársa városszerte ismert volt, s sokan tudták, hogy a munkabírása óriási, a teátrumért és a Vaskakas Bábszínházért élt. A két intézmény háttérdolgozóiból sorsolták a nyolc nevet, akikre már lehet voksolni a titkos szavazáson: Bazsóné Pongrácz Eszter fodrász, Abdai Bálint hangosító, Fehér Zoltán kellékes, Barti László díszítő, Baracsi Orsolya jelmeztervező, Vlasics Rita súgó, Karácsony Angéla ügyelő a Győri Nemzeti Színházból és Horváth Bálint, Vaskakas világosítója lehet az első emlékdíj „nyertese”.

Róluk egy-egy kisfilm is megtekinthető, melyekből számos kulisszatitokra is fény derül.

 

Tóth Zoltán a kisfilmek forgatásában is tevékenyen részt vett

 

A díjazott egy Lengyel József által készített maci-tortát, egy szintén mackót – Eszti kedvenc kabalaállatát – ábrázoló kerámiaszobrot, valamit egy wellness-hétvégét kap. Szavazni június 1-ig lehet, egyetlen gombnyomással. S hogy kire érkezik a legtöbb voks, az a június 12-i gálán derül ki, ahol Eszti művészbarátai lépnek fel. Eljön többek között Bereczki Zoltán, Bot Gábor, Jáger András, Járai Máté, Nagy Balázs, Szulák Andrea és Tunyogi Bernadett. A gálára jegyet váltók pedig a belépőjegyük felmutatásával számos kedvezményt kaphatnak. Bővebb információ, szavazás és a kisfilmek a bediesztiemlekdij.hu oldalon.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×