04.27. Gálaest a tánc világnapján

04.27. Gálaest a tánc világnapján

Táncvilágnapi gálaestet tart a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium április 27-én, péntek 18 órakor a Vaskakas Művészeti Központban (Győr, Czuczor G. u.17.).

Minden évben van egy nap, amikor szélesebb körben is figyelmet kap a tánc. Mára a korábban csupán szórakoztatásra és időtöltésre szolgáló műfaj művészi szintre emelkedett azzal, hogy cselekménnyel és mondanivalóval töltötték meg. Közismert, hogy a táncművészet is lehet ugyanolyan nyomatékos, mint a többi művészeti ág.

A Tánc Világnapja a táncosi létnek és a táncnak a kultúrában való szerepvállalásának fókuszba állítását is szolgálja.

Győrben több évre visszamenően megünnepeljük ezt az eseményt. A korábbi esztendőkhöz hasonlóan az est házigazdája idén is a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium és Kollégium lesz. Az ő produkcióik adják a műsor gerincét.

A meghívott vendégek között találhatjuk a Győri Balett és a South Bohemian Ballett České Budějovice szólistáit, a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatóit, a bécsi, pozsonyi, nagyszombati (trnavai), konzervatóriumok növendékeit, valamint a Grácia Művészeti Intézet tanítványait.

A műsor a több nemzet táncosainak felvonultatásán túl, a műfaji változatosság megjelenítésével is egyedi kíván lenni. Néptánc, klasszikus balett, modern-kortárs szóló, duó és csoportos produkciók egyaránt szerepelnek a palettán.

A gálán adják át a „Gyimesi Tamás” és a „Terpszikhoré” díjakat. Ezeket a szakma által az adott esztendőben a legígéretesebbnek ítélt győri általános iskolai, illetve szakgimnáziumi növendékek kapják.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×