A tapírcsalád nyári napjai

A tapírcsalád nyári napjai

A tapírok története a győri Xantus János Állatkertben 2003-ban kezdődött.

Ekkor költözött ide Mandula, a vágott szemű tíz hónapos tapírlány. Hogy ne érezze magát egyedül, az ő párjául érkezett Mogyoró, a tapírfiú. Ahogy azt mondani szokták: szerelem volt első látásra a két tapír között. Mandula és Mogyoró aztán gondos szülőkké váltak. Szépen nevelik kölykeiket és azóta is nagyon szeretik egymást. A család jelenleg négy tagból áll, a szülők mellett egy tapírlány, és a lassan két hónapos tündéri kis tapírfiú, Csili lakik a Dél-Amerika kifutóban. A kis tapírfiú még féléves koráig viseli a kölykökre jellemző csíkos bundáját, ami elrejti a ragadozók szemei elől.

Szelíd természetük miatt a gyerekek is bemehetnek hozzájuk, és a gondozók felügyelete mellett megvakargathatják az állukat és a hasukat, mert ezt nagyon imádják. Ekkor, mint a kutyák lefekszenek, és a hasukat is oda tartják egy kis kényeztetésre. A napi foglalatosságaik közé tartozik a fürdés és dagonyázás is, amely a rövid szőrrel borított bőrük védelmét szolgálja, többek között a külső paraziták ellen. A család másik kedvence a délutáni alma- és répacsemege. Miután megtömték a hasukat, hatalmasat szunyókálnak a kifutó árnyékos területein.

Ezeknek a családi pillanatoknak a látogatóink is részesei lehetnek, ha eljönnek és részt vesznek a különleges és ingyenes nyári programunkon. A „KalandoZoo” egy olyan látványetetésekkel színesített állatkerti vezetés, amely idő alatt többek között, a tapírokat is megeteti a kollégánk, és közben sok érdekes információt is megtudhatnak tőle az érdeklődők. Mindennap délelőtt és délután is elindul a kaland.

Az utolsó nyári napra is hangulatos és izgalmas programmal készülünk, augusztus 31-én, pénteken mindenkit vár az Állatkertek Éjszakája. Ebből a különleges alkalomból este tíz óráig tartunk nyitva, és rengeteg különleges, állatos programmal készülünk.

További információkat a honlapunkon találhatnak: www.zoogyor.com

Jöjjenek el, és kalandozzanak velünk!

 

Szöveg és fotó: Xantus-állatkert

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×