Nehéz meccsen kupagyőztes a Győri Audi ETO KC! - szép volt lányok, szép volt Győr!

Nehéz meccsen kupagyőztes a Győri Audi ETO KC! - szép volt lányok, szép volt Győr!

Az Érd HC csapata volt a bajnok Győri Audi ETO KC ellenfele a női kézilabda Magyar Kupa fináléjában. Nagyon nehéz meccsen szerezte meg a Győr a győzelmet, amellyel történelmet is írtak: 13. Magyar Kupa elsőségét szerezte meg a csapat!

Összefoglaló:

1. félidő

A zöld-fehérek a Puhalák, Amorim, Görbicz, Broch, Groot és Bódi felállásban kezdtek, a kapuban Grimsbövel.

Az Érd kezdte jobban a találkozót – Kiss, Lassource és Krpez Slezak találatainak köszönhetően 0-3 szerepelt az eredményjelzőn öt perccel a kezdősípszót követően. Kezdtek azonban magukra találni a zöld-fehérek – Amorim, Kiss és Puhalák után Groot is betalált, majd gyors egymásutánban Bulatovic és Amorim volt eredményes. A 15. percbe lépve Hansen egyenlített (5-5), majd Krpez Slezak a csapata javára megítélt büntetőt váltotta gólra. Signate második kétperces kiállítását is begyűjtötte, Görbicz hétméteresből bombázott az érdi hálóba – maradt a döntetlen (6-6). Roberts és Puhalák góljait követően amint kiegészült az Érd, szinte azonnal a kispadra küldték a játékvezetők Althaust. Tóth után Gonzalez mért egyenlítő találatot korábbi csapatának kapujára, Groot szemfüles találatával a zöld-fehéreknél a vezetés 9 perccel a félidei szünet előtt (9-8). Gávai, Groot, Signate, Knedlikova majd ismét Signate góljaival továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok (11-11). Puhalák az elődöntőben szerzett fantasztikus góljához hasonlóan újra megmutatta, hogy mi is az a cunder – Szabó Edina időt kért. Az első játékrész végén, a hátralévő három és fél percben Tóth és Krpez Slezak talált be, a zöld-fehérek vezetőedzője is élt első időkérési lehetőségével, így 12-13-as félidei eredménnyel vonulhattunk a szünetre.

Félidei eredmény: 12-13

2. félidő

A narancssárga mezes Kiss kezdte a második félidőt, már ami a gólgyártást és a kétperces kiállításokat illeti – Görbicz értékesített büntetője után Amorim is a kispadra kényszerült két perc erejéig. Krpez Slezak hétméteresből, Groot és Signate betörésből volt eredményes, Bódi szélről pattintott Foggea lába közé. Aktivizálták magukat a beállósok is – Szabó után Broch is megszerezte a maga első találatát a mérkőzésen, öt perc elteltével 16-17-re módosult az állás. Krpez Slezak keze negyedszer sem remegett meg a 7 méteres vonalnál, majd mindkét kapuban parádés védések szemtanúi lehettünk. Roberts gólját követően Görbicz zsinórban kétszer járt túl Foggea eszén büntetőből, egyre csökkent a győriek hátránya (18-19). Gonzalez átlövésből egyenlített, majd ziccerből is betalált, így máris átvette a vezetést a zöld-fehér mezes együttes – sőt, Görbicz szélső góljával már kettőre nőtt az előny a félidő feléhez érve (21-19). Krpez Slezak büntetőből faragott a hátrányon, Lassource kétperces kiállítást kapott Amorimmal szemben elkövetett szabálytalanságáért. Görbicz továbbra is magabiztos kézzel lőtte csapata büntetőit (22-20), Bulatovic gólját a második érdi időkérés követte. Kiss egyenlített, majd Groot vette észre a helyet és bombázott Janurik kapujába, és ismét Kiss. Hat és fél perccel a lefújás előtt Ambros Martín hívta magához tanítványait, majd Groot megismételte legutóbbi gólját (24-23). Althaus is feliratkozott a góllövőlistára, majd Szabó Edina tette le az időkérést jelző táblát és látta el jótanácsokkal játékosait a döntőből hátralévő három és fél percre. Fontos pillanatban szerzett labdát Hansen, majd a zöld-fehérek is kihasználták utolsó időkérésüket. Gonzalez remekül vette észre a rést az érdi védőfalban, majd Görbicz hetedik találatával négygólos előnyre tettek szert a győriek fél perccel a vége előtt, s maradt is a végeredmény.

Végeredmény: 27-23

Nyilatkozatok:

Szabó Edina: „Szeretnék gratulálni a Győrnek a győzelemhez és a kupa elhódításához. Azt gondoltuk a mérkőzés előtt, hogy egy pici út lehet ehhez a kupagyőzelemhez és nagyon sokáig jól is tartottuk magunkat. Jó mérkőzés és remek hangulat volt, nagyon szerettünk volna ma nyerni, éppen ezért van bennem egy kis hiányérzet. A sportban nagyon fontos a szerencse is, viszont nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudtunk nyerni. Minden egyes esemény visz előre minket az úton, hiszünk a munkában, úgyhogy megyünk tovább.”

Janurik Kinga: „Szeretnék gratulálni a Győrnek, hogy megnyerte a Magyar Kupát. Úgy kezdtünk, ahogy terveztük, egy BL-győztes csapat elleni összecsapáshoz illően. Annak is örülünk, hogy be tudtunk jutni a legjobb négybe, de szomorúak vagyunk, hogy a szerencse nem mellettünk állt a meccs végén. Szeretnénk megköszönni szurkolóinknak a rengeteg támogatást és buzdítást, próbáljuk kijavítani a hibákat, amiket itt vétettünk és dolgozunk tovább.”

Ambros Martín: „Szeretnék először is gratulálni a csapatomnak és a győri szurkolóknak. Ez a mai nap nem volt könnyű számunkra, főleg az után, hogy tavaly elveszítettük a kupát, amit előtte 12 éven át a magunkénak tudhattunk, de nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült visszaszereznünk. Nagyon elégedettek lehetünk, örülünk, hogy sikerült nyernünk, fantasztikus hétvégén vagyunk túl. Remek csapatok jutottak be ide a négyes döntőbe, az egész magyar kézilabdázás büszke lehet arra, ami itt a Papp László Budapest Sportaréna falai között zajlott. Szeretnék gratulálni az Érdnek, sok fejtörést okoztak nekünk ma. Egészen az utolsó percekig kiélezett küzdelem volt, a sérültjeink miatt folyamatosan változásokat kellett eszközölnünk az elmúlt időszakban, ami különösen nagy feladat volt, de megcsináltuk.”

Görbicz Anita: „Nagyon örülök, hogy sikerült visszahódítanunk a kupát és szeretném megköszönni a Magyar Kézilabda Szövetségnek, hogy ilyen körülmények között léphettünk pályára, a BL Final4-t idézte a szervezés. A végjátékban az Érd többet hibázott, a védekezésünk jobban működött, de fantasztikusan játszottak ellenünk. Szeretném a csapat nevében megköszönni a szurkolóinknak a támogatást, és remélem, hogy hamarosan ismét itt nyilatkozhatok, de akkor a BL Final4 miatt.” - írja a gyorietokc.hu

 

Korábban írtuk:

A Magyar Kupát a 2012-ben elhunyt névadó Török Bódog özvegye adta át az ETO csapatkapitányának Görbicz Anitának. Magható pillanat volt a találkozás. A hivatalos ceremónia zárásaként a "Velünk kerek a világ!" jegyében ismét felcsendült a Kowalsky meg a Vega slágere. S Győr ezen a hétvégén megmutatta: tényleg lehetetlen a lehetetlen!

Az ezüstérmek átadása után a dobogóra a Győri Audi ETO KC játékosait szólították, akik felszabadultan vették át az aranyérmeket. A csapat a 13., míg Görbiz Anita a 12. aranyérmét vehette át.

Yvette Broch: Nagyszerű érzés volt, ilyen atmoszférában. Nagyon jó volt itt lenni! Mind a két oldalon sok hiba volt, de mi erősek voltunk fejben. Nem gondoltam volna, hogy hasonló lesz, mint a BL négyes döntőben játszani, de fantasztikus volt ez a két nap!

Gonozalez: Nem is tudom elmondani mennyire különleges meccs volt. Nem gondoltam hogy ennyire kiélezett lesz, mindkét csapat a végéig küzdött.

Szabó Edina (Érd): Mindig csak egy győztes van.Bánt a vége, annyira bíztam benne, hogy ott tudunk maradni. Bosszant, hogy sok labdát adtunk a Győrnek, olyat, ami már megvolt. Gonzalez a saját játékosunk, így vegyes érzéseink vannak. De nagyon klassz meccs volt, gratulálok a Győrnek. Dolgozunk tovább! Az ilyen meccseknek egy lényege van: a győztes. Mi pedig dolgozunk tovább, hogy egyszer mi is azok legyünk!

Görbicz Anita: Most volt a legnehezett négyes döntő, tegnap és ma is nagyot küzdöttünk. Minden játékos fáradt már, mindkét csapat nagyot küzdött. Nagyon örülök!

Ambors Martin: Szoros meccs volt, remek atmoszférában. A kézilabda remek reklámja volt ez, fantasztikus meccsek voltak a négyes döntőben. Gratulálnom kell az Érdnek, nem mondanám őket vesztesnek. Közel voltak a győzelemhez, de a tapasztalatunkat kamatoztatni tudtuk. A bizalom és a hit volt a kulcs, hittek egymásban és a győzelemben a játékosaim. A koncentrációt megtartottuk, ezt kértem a meccs elején is. A védekezés is nagyon fontos volt. Különleges lesz ez az érem, mert az elmúlt egy év nagyon kemény volt a számomra – nyilatkozta az M4-nek a Győri Audi ETO KC edzője.

Fotó: Facebook/Murár János

VÉGE!!! Kupagyőztes a Győri Audi ETO KC!  A 13. Magyar Kupa győzelmét szerezte a csapat!

60. perc: Hétméteres, Görbicz dobja. Gól! 27-23

58.perc: Gonzalez bedobja! 26-23

Ambros Martin is kikérte az utolsó idejét. Két perc van hátra a döntőből.

57. perc: Broch keményen védekezik, ahogy Kendlikova is. Amorim szerezte meg a labdát, támadhat az ETO!

Időt kér az Érd, nekik ez az utolsó

56.perc: Görbicz lövését Janurik kivédte, marad az eredmény

25. perc: támadhatunk megint, Althaus vágja be 25-23

54. perc: Groot megint jól csinálta, szép volt. 24-23

Ambros Martin időt kért!

53. perc: Kiss Nikolett viszont megint egalizál 23-23

52. perc: Groot szépen oldotta meg, megint vezet a Győr. 23-22

51. perc: Althaus lövését érvénytelenítik, rajta volt a vonalon, marad az eredmény

50. perc: Kiss Nikolett egyenlített 22-22

Időt kérnek az érdiek!

49. perc: Tóth lövését Kiss Éva kivédte, bravo Évi. De jöhet tovább az Érd. Bulatovic végül belőtte 22-21

48. perc: Amorim nagyot kapott, Lassource két percre kiszáll a játékból. Amorim viszont nincs jól, a fehét ütötte be. A hetest Görbicz magabiztosan értékesítette 22-20

47. perc: Tóth lövése a kapufán csattan, jöhetnek a zöld-fehérek

46. perc: keményen védekezünk. Kiss Éva nagyot védett, de bűntetővel jöhet az Érd. Ambros Martint sárgalappal figyelmeztték. Slezák bevágta. 21-20

45. perc: Görbicz ötödik gólját szerezte, az elsőt akcióból! 21-19

44. perc: Gonzalez megint, átvettük a vezetést! 20-19

43. perc: Gonzalezt megint eltűntették, de szerencsés góljával egyenlítettünk! 19-19

42. perc: Robert ellőtte, blokkolták, Kiss Éva kezében landol a labda. Jöhetünk, de Brochot megállították.

41. perc: Gonzalez a kapufát találta el, de azért mert Roberts bántotta. Görbicz megint, s megint belőtte. 18-19

40. perc: Groot ellen szabálytalankodtak, Görbicz bevágta a hetest! 17-19

39.perc: Roberts szenzációs csel után szerezte meg az újabb érdi gólt 16-19

38. perc: hibák mind a két oldalon, Görbicz lövését fogta az érdi kapus

37. perc: Kiss Éva nagyon jókor védett!

36. perc: Grimsbö Slezákkal szemben, de az érdi győzi ezt a párharcot 16-18

35. perc: Szabó Laura szerzett nagy gólt 15-17, Broch erőszakos volt, nagyon kellett! 16-17

34. perc: Bódi Bernadett megint feljebb hozta a Győrt 15-16

33.perc: Groot szép gólt lőtt, Hansentől kapta a labdát. 14-15 Viszont Signate is gólt szerez 14-16

32.perc: Most Amorimot küldték le, Slezák nem hibázta el a hetest 13-15

32. perc: Kiss eltüntette Amorimot, kiállították. A hetest Görbicz Anita bevágta 13-14

31. perc: a meccset az Érd folytatja, góllal. Kiss szerezte meg a találatot 12-14

A félidei eredmény: 12-13

30. perc: Signate hétméterest harcolt ki, vitatható az ítélet. Kiss Éva nem tudta védeni, az Érd visszavette a vezetést 12-13

Ambros Martin is időt kért!

28. perc: Tóth szép góljával negyedszerre is egyenlített az Érd.12-12

27. perc: Roberts lövését Kiss Éva védte, Knedlikova a bíró szerint belépett a vonalon belülről.

Az Érd kéri ki az döntő első idejét.

26. perc: technikai hiba miatt elvettél tőlünk a labdát, támad az Érd de Kiss Éva hatalmasat védett! Puhalák nem kisebb cunderrel szerezte vissza a vezetést! 12-11

25.perc: Signate bombagólt lőtt, megint egyenlítenek a narancssárgák 11-11

24. perc: Hansen hagyta ki a helyzetet, de mard álunk a labda. Megint Brochot bántották, Knedlikova viszont szép gólt szerzett. 11-10

23. perc: Megint Groot megint vezetünk 10-9, de Signate megint egalizál 10-10

22. perc: Egyenlít az Érd 9-9

21. perc: Groot megszerezte a vezetést a Győrnek, először a mérközés során. 9-8 Groot harcosságát mindenképp dicsérni kell.

20. perc: Slazák labdája a kapufát érte, kifele pattant. Broch újra a pályán, ezek szerint nincs baja, hála Istennek!

19. perc: emberhátrányban támadunk,Gonzalez lövi el messziről, gól!  8-8

18.perc: Anja Althaust küldik le a pályáról két percre. Tóthot bántotta, aki végül góllal bűntet 7-8

17.perc: Puhalák nagyon szép gólt szerez, megint egyenlő az állás 7-7

17.perc: Roberts megint visszavette az Érdnek a vezetést 6-7

16. perc: Brochot bántották, a jobb lába fáj reméljük nincs nagy baj!!! Signate megint sárgát kap, Groottal volt durva. Görbicz bevágja a hetest! 6-6

15. perc: Groot szabálytalankodott, sárgát kapott. A kapuban Kiss Éva, de nem tudott hárítani. 5-6

14. perc: Hibázott az Érd, mi támadunk. Görbicz ellen szabálytalankodtak, marad nálunk a labda. Hansen első gólját szerezte meg, egyenlítetünk! 5-5

12. perc: Bulatovic viszont gólt szerez, 3-5 szerencsére gyorsan válaszolt rá Amorim 4-5

11. perc: Bulatovic sárgát kapott, Groot a hetest kihagyta, de az ismétlés jó! 3-4

10. perc: Janurik Kinga szépen védte Bódi lövését, jöhet az Érd, de kimarad a helyzet.

10. perc: Groot hatalmasat kapott az arcára, szerencsére jól van, bár nagyon fáj neki. Signate a bűnös, le is küldik két percre.

9. perc: szerencsénkre az Érd is hibázik, nincs újabb gól.

8. perc: Bulatovic lövését védte Grimsbö, a túloldalon az Érdből sárgát kapnak, Signate neve mellé került. Hiba a támadásban, nincs gól.

7. perc: Puhalák szépen ejtett, megvan a második gól 2-4

7. perc: Kiss Nikolett viszont megszerezte a 4. gólt, Grimsbö most nem tudta védeni 1-4

6. perc: nem adták meg a negyedik góljukat, viszont Amorim végre megszerezte az első győri gólt! 1-3

5. perc: Görbicz lövését fogták, Slezák iszont bevarrta, három góllal vezet az Érd 0-3

4. perc: megint Grimsbö védett, Grott hibázott, ebből szemben Lassource szerezte meg az Érd második gólját. 0-2

3. perc: Amorim lapdát szerzett, Görbicz indult meg, de szabálytalanság miatt lefújták a támadást. Grimsbö már a túloldalon védett, lábbal.

2.perc: szépen védett az Érd kapusa, megint a naracsmezesek jöhetnek.

2. perc: Kiss szerzi az első gólt a döntőben, a kapunkat Grimsbö védi. 0-1

1.perc: az ETO kezdi a mérkőzést! Amorim passzát Puhalák kintről húzta vissza, az első támadásunk nem vezetett eredményre.

 

16.29: A Magyar Himnusz is felcsendült. Pillanatok múlva kezdődik a meccs!

16.27: Görbicz Anita a 2017-es év legjobb kézilabdázója lett!

16.25: jön az Győri Audi ETO KC csapata!  Görbe a 15. döntőjére és 12. aranyérmére készül.  Gonzalez számára külön érdekes a mai meccs, hiszen a Nora Mörk sérülését követően adták kölcsön a győrieknek.

16.23: jönnek a csapatok! Először az Érd fut be a pályára.

16.22: aki még nem tudná, a bronzérmet a Ferencváros szerezte meg a Siófokkal szemben

16.15: látványos show nyitja a Magyar Kupa döntőjét. A hangulat szenzációs, rengetegen kísérték el az ETO-t a fővárosba. A közönségen semmi sem fog múlni, az már biztos.

A tegnapi mérkőzésről itt olvashattok!

Havassy Anna Katalin
nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×