A tornászbajnokság eddigi eredményei

A tornászbajnokság eddigi eredményei

Mesterfokú Tornászbajnokságnak ad otthont a győri Olimpiai Sportpark december első hétvégéjén. A versenyzők pénteken, szombaton és vasárnap is bizonyíthatnak.

A pénteki csapatbajnoki versenyen a Győri Atlétikai Club (GYAC) tornászai a Honvéd mögött maradtak, de a címvédő FTC csapatát sikerült megelőzniük.

Ugrásban első, talajon és korláton második lett,lovon, gyűrűn és nyújtón pedig harmadik helyen végzett a Szabó Nándor, Kardos Botond, Mészáros Krisztofer, Siket Olivér összeállítású csapat. Végül eredményük összesítésben a dobogó harmadik fokára juttatta őket.

Ezt követően a Mesterfokú Tornászajnokság selejtezőiben mérhették össze tudásukat a versenyzők: Mészáros Krisztofer lólengésben 3. helyen és gyűrűn 5. helyen jutott be a szerenkénti döntőkbe.

Szabó Nándor párhuzamos korláton lett döntős, de talajon, gyűrűn és nyújtón is első tartalék, lovon pedig második tartalékként kapott esélyt, hogy visszalépések esetén szombaton is bemutathassa gyakorlatait – tette közzé a GYAC közösségi oldalán.

Mészáros Krisztofer a gyűrűn

Mit hozott a szombat a versenyzőknek? A győzelmi paletta igencsak változasan alakult, minden szeren más győzött a szerenkénti döntők első napján. A nők ugrásban és felemáskorláton bizonyíthattak: előbbiben a pénteki egyéni összetett mestere, Schermann Bianka végzett az élen, mögötte Bácskay Csenge és Kovács Zsófia állhatott a dobogóra. Az utóbbi versenyszámot a Dunaferr Eb-ezüstérmes sportolójának, Kovács Zsófiának sikerült a legkiválóbban teljesítenie, őt követte Székely Zója, harmadik helyen pedig Schermann Bianka végzett.

A férfiaknál mindháromszor a BHSE tornászai érdemelték ki a mesteri címet. Talajon Vida Kornél nyert, a második és a harmadik helyen az FTC Ybl Tervező két tornásza, Balázs Krisztián és Boncsér Krisztián végzett. Lólengésben Kállai Zoltán tarolt, őt Vecsernyés Dávid követte, a harmadik helyen pedig Selmeczi Bánk végzett. A gyűrűn az ifi korosztálytól idén búcsúzó Kiss Balázs szerzett aranyérmet, mögötte Kardos Botond ezüst-, míg Vecsernyés bronzérmes lett.

A díjakat Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő és az olmipiai bajnok Berki Krisztián adták át, aki sérülése miatt nem tudott indulni a versenyen.

Mesterfokú Tornászbajnokság eredmények:

FÉRFIAK
Gyűrű:

1. Kiss Balázs (BHSE) 13.000 pont
2. Kardos Botond (Vasas SC) 12.950 pont
3. Vecsernyés Dávid (BHSE) 12.700 pont
Talaj:
1. Vida Kornél (BHSE) 13.050 pont
2. Balázs Krisztián (FTC YBL) 12.900 pont
3. Boncsér Krisztián (FTC YBL) 12.700 pont
Lólengés:
1. Kállai Zoltán (BHSE) 13.800 pont
2. Vecsernyés Dávid (BHSE) 12.800 pont
3. Selmeczi Bánk (FTC YBL) 12.100 pont

NŐK
Ugrás:

1. Schermann Bianka (MTK) 13.400 pont
2. Bácskay Csenge (KSI SE) 13.266 pont
3. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 12.699 pont
Felemás korlát:
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 13.533 pont
2. Székely Zója (KSI SE) 13.466 pont
3. Schermann Bianka (MTK) 13.200 pont

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Mesterfokú Tornászbajnokság Győrben
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×