A tűzoltók életével ismerkedhettek a táborozók

A tűzoltók életével ismerkedhettek a táborozók

A Hédervári Önkéntes Tűzoltó Egyesület idén már harmadszor szervezett nyári tábort a tűzoltók munkája iránt érdeklődő gyerekek számára.

A tábor idén annyiban volt formabontó, hogy a napközis jelleg helyett a gyerekek az éjszakát is a tűzoltószertár udvarán felállított sátrakban töltötték. Az idei téma az erdei tűzvédelem volt, a táborozók egy erről szóló információs füzet segítségével biztos tudásra tettek szert. A programok között szerepelt tömlőteke, célba lövés puttonyfecskendővel, de idén sem maradt ki a tűzoltókádban közös fürdőzés sem.

 

 

A gyerekek a lipóti termálfürdőben is strandoltak és a Főnix Motoros Klub tagjainak jóvoltából a biztonságos motorozás élményét is megtapasztalhatták. Az esti tábortűznél zajló beszélgetések során választ kaptak a tűzoltók munkájával kapcsolatos kérdéseikre, majd egyik este sötétedés után mindenki próbára tehette bátorságát, hisz az érdeklődők bátorságpróbán vettek részt. A programot a csocsózást, ping-pongozást, tollasozást követően habparty zárta. Külön érdekesség volt, hogy az egyesület által használt tűzoltóautó 50 éves lett, a kerek szülinapot a gyerekek a felnőttekkel együtt méltóképp megünnepelték.

 

 

Az egyesület vezetése számára nagy öröm, hogy a harmadik évre a táborozók létszámát sikerült megduplázni, idén 23 gyerek (8 és 13 év közöttiek) töltötte együtt ezt a pár napot, így reményeik szerint az utánpótlás az elkövetkezendő évekre biztosítva lesz Héderváron az önkénteseknél.

 

Forrás, fotó: gyor.katasztrofavedelem

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×