A vártnál csaknem kétszer több látogatót vonzott az asztanai világkiállítás

A vártnál csaknem kétszer több látogatót vonzott az asztanai világkiállítás

A várt 2 millió helyett 3,8 millió látogató kereste fel a 2017-es asztanai világkiállítást, amely gigantikus showműsorral zárta kapuit vasárnap este.

 

A Kazahsztán új fővárosában rendezett szakosított világkiállítást naponta 40-50 ezer ember kereste fel nyitva tartásának három hónapja alatt. Félmillió érdeklődő a világ 180 országából érkezett, vagyis minden hatodik látogató külföldi volt - közölték a szervezők az Expo 2017 zárultával.

A Jövő energiája jegyében rendezett szakosított világkiállításon 115 ország és 22 nemzetközi szervezet mutatott be leleményes ötleteket az energiaelőállítás, -elosztás és -felhasználás klímabarát módjára.

A szervezők szerint a látogatóknak 100 órára volt szükségük ahhoz, ha meg akartak ismerkedni a pavilonokban bemutatott összes találmánnyal, újszerű megoldással.

Az expó alatt 3500 kulturális rendezvényt tartottak 33 ezer fellépővel, a kiállítást 4500 önkéntes segítette.

Zárásként több koncertet tartottak, továbbá rendeztek egy nagy fény- és lézershow-t, amely a megújuló energiaforrásokon alapuló jövőt volt hivatott előrevetíteni. Egy hatalmas pirotechnikai show az egész kazah főváros éjszakai egét bevilágította.

A záróeseményen bemutattak több látványos zöldenergia-megoldást is, mint például az utcán közlekedő emberek mozgása generálta közvilágítást vagy azt, hogyan nyerhető energia a növényekből fotoszintézis útján.

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×