A vásárlók szerint drága, de finom a hazai

A vásárlók szerint drága, de finom a hazai

Drágák a szezonális gyümölcsök, legalábbis a vásárlók szerint – ez derült ki kedden délelőtt, amikor Híradónk stábja az ideiglenes vásárcsarnokba látogatott. A kereskedők véleménye azonban különbözik, ahogy ők mondják, az árak reálisak, de a vásárlókat kicsit megtévesztették, a szóbeszéd alapján ítélnek. „Dübörögnek” a magyar bogyós gyümölcsök, illetve jól fogy a sárga- és az őszibarack is.

Mosolygós őszi- és sárgabarackok, pirosló meggy és cseresznye fogadta stábunkat az ideiglenes vásárcsarnokban. A csábító színeknek sokan nem is tudnak ellenállni, nagyon jól fogynak ugyanis a szezonális gyümölcsök. „A legnépszerűbbek a csonthéjasok és a bogyósok, ezeket keresik most a legtöbben, ezek kivétel nélkül jó minőségű, magyar termékek” – mondta Puskás Gusztávné kereskedő.

 

 

A magyar sárgabarack 500-600 forint körül mozog, míg egy kilogramm meggyért és cseresznyéért akár 800-900 forintot is elkérnek a kereskedők. A magyar eper kilója 1300 forint, az őszibarack ára nagyjából a sárgabarackéval megegyező. „A meggyet csak a feleségem eszi meg, ő nagyon szereti, én inkább az epret választom, de már öreg vagyok ahhoz, hogy kimenjek szedni a különböző „szedd magad” akciók során, így inkább eljövök ide a vásárcsarnokba” – mondta egy vásárló, aki szerint nagyon magasak az árak.

 

 

A kereskedők ezzel szemben úgy gondolják, reális áron adják a termékeiket. „A vásárlókat kicsit megtévesztették, mert amit a szóbeszéd során hallanak, azt mondják, de én úgy gondolom, hogy a mostani időjáráshoz viszonyítva az árak reálisak” – hangsúlyozta a kereskedő. A jó minőségű magyar termékek ára magasabb, mint a jóval alacsonyabb színvonalú import árué. Sokan keresik kimondottan a magyar fajtákat, de sok esetben árérzékenyek a vásárlók.

 

 

A következő időszakban megérkezhet a magyar dinnye is. Ha az időjárás hasonlóan alakul, mint az elmúlt hetekben, akkor július végén ehetünk finom magyar dinnyét.

 

 

Fotók: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×