Abraham Poincheval ezúttal tyúktojást akar kikelteni

Abraham Poincheval ezúttal tyúktojást akar kikelteni

Újabb extrém produkcióval állt elő Abraham Poincheval francia performanszművész: tyúkot mímelve 10 tojást akar kikelteni testének melegével egy üveg viváriumban.

 

A 44 éves férfi, aki szerdán költözött be a viváriumba, úgy véli, hogy 21-26 nap alatt sikerre viszi kísérletét. Poincheval egy széken ül, a tyúktojásokat egy tároló edényben rögzítették a szék alá.

Azzal számol, hogy bélelt, vastag takaróval beborított testének melege a megfelelő hőmérsékletet fogja szolgáltatni közvetlenül a tojások fölött. Táplálkozását is úgy alakítja, hogy olyan ételeket - például gyömbért - fogyasszon, amelyek emelik a testhőmérsékletet. Naponta nem több mint 30 percre fog felállni székéről, hogy elfogyassza élelmét, amelyet helyhez visznek neki. Szükségleteit is ülve fogja elvégezni egy dobozba.

Fotó: The Economic Times

Poincheval korábban egy hetet töltött el egy tizenkét tonnás sziklatömbbe bezárva a párizsi Palais de Tokyo Múzeumban, de volt már egy hétig gy tonnányi kődarab alatti lyukban és két hetet töltött egy kitömött medvében.

Fotó: BBC

Fotó: RTL

MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×