Adj, hogy ehessenek!

Adj, hogy ehessenek!

A Gyermekétkeztetési Alapítvány akciójának győri állomásán kétszáz rászoruló családnak osztottak élelmiszert. Az adakozás fontosságára az ETO FC játékosai hívták fel a figyelmet.

Hazánk lakosságának mintegy hét százaléka mélyszegénységben él, a súlyos szegénységben élő 18 év alattiak aránya pedig meghaladja a 28 százalékot. Ezeknek a gyerekeknek létkérdés, hogy iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz, ezért számukra a legveszélyeztetettebb időszak éppen a vakáció.

 

 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány 2009 óta szervezi „Adj, hogy ehessenek” akcióját, amely mára valódi társadalmi összefogássá nőtte ki magát. A felajánlók segítségével a szervezet az idén ezer családnak tud ételt adni, ebből kétszázat Győrben osztottak ki.

 

 

A rendezvényen győri labdarúgók, Tokody Tibor, Koltai Tamás, Varga Roland, Molnár Péter és Pátkai Máté segédkeztek a kétszáz csomag szétosztásában, miközben maguk is az adománygyűjtés fontosságára hívták fel a figyelmet. Krubl Yvette, az élelmiszercsomagokat biztosító cég kommunikációs igazgatója elmondta, mivel cégük fő területe az élelmiszer-kereskedelem, ezért segítenek ilyen formában a rászorulókon.

 

Az összeállított csomagok egyébként mintegy tízkilónyi élelmiszert tartalmaznak. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta, önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a szociális területre, több száz millió forintot fordít a szociális ellátásra. Hozzátette, természetesen minden olyan civil kezdeményezésnek örül, amely a rászorulók megsegítését célozza és kiegészíti az önkormányzat által nyújtott ellátásokat. Városunkban egyébként nyáron is figyelnek a gyerekekre, akiket több iskolában is napközivel, illetve különböző szabadidős programokkal várják. Biztosítják az étkeztetést is, azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, azok számára pedig ingyenes ez a lehetőség. Erről részletesen itt olvashat.

 

 

 

A Gyermekétkeztetési Alapítvány várja a segíteni szándékozó állampolgárok adományait. A felajánlásokat a www.gyea.hu honlapon megismerhető csatornákon fogadják.

 

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×