Adócsaló plasztikai sebészt buktatott le a NAV

Adócsaló plasztikai sebészt buktatott le a NAV

Próbavásárlás során sikerült tetten érnie az adóhatóságnak egy zsebre dolgozó plasztikai sebészt, aki 900 ezer forintot vett át a szépészeti beavatkozásra bejelentkezett adóellenőr hölgytől, ám erről számlát nem adott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szombaton az MTI-vel.

A revizorok a tettenérést követően - a betegjogok védelmének szem előtt tartása mellett - anonimizált adatgyűjtést végeztek a magánklinikát működtető cégnél annak érdekben, hogy az orvos tényleges betegforgalma és bevétele megállapítható legyen. Az eddigi adatok szerint a vizsgált plasztikai sebész az elmúlt 20 hónapban közel száz műtétet végzett. Az orvos tudatos jogsértő magatartására utal az a körülmény, hogy a rendelőjében nem is tartott számlatömböt.

Az adóhivatal azonnali átfogó ellenőrzést rendelt el a sebész vállalkozásánál, mely kiterjed a bevallások utólagos vizsgálatára is. Az adócsalás mértékét az ellenőrzési eljárás keretében állapítják majd meg.

A közlemény szerint az adóhatóság kifejezetten a luxusszolgáltatást nyújtók körében több hasonló jellegű vizsgálatra készül, továbbá a jövőben a plasztikai sebészetek mellett a magánorvosi, fogorvosi praxisok is számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

 

(MTI)

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×