Agility Kupa a hétvégén

Agility Kupa a hétvégén

A kutyás sportok kedvelőit várják szombaton 9 és 18 óra között a győrzámolyi focipályán megrendezendő Arrabona Agility Kupára. Az ingyenesen látogatható rendezvényt az A-Team Agility Győr csapata rendezi. A versenyen közel száz, különböző fajtájú, méretű kutyus indul gazdájával a díjakért. Kezdő, A1, A2, A3 tudásszintű kutyákat láthatnak az érdeklődők, köztük sokszoros VB-, EB-válogatott és győztes párosokat is.

Az agility egy lendületes, pörgős, vidám, kutyás sport, mely a szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető. Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen. Az agility ilyen összetett feladatot biztosít, gazdinak és kutyának egyaránt. Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya–gazdi kapcsolat minőségének javítására.

 

 

Az agility verseny menete:

Egy 20x40 m-es területen állítja fel a bíró a 20 akadályból álló pályát. 14 féle akadály létezik, ezek sorrendjét és a pálya vonalvezetését a bíró tervezi meg. A különböző szinten lévők a szintjüknek megfelelő nehézségű pályát kapnak. A versenyzők egy egynapos versenyen 2-3 különböző pályát teljesítenek. A felállított pályával a gazdák pár percen át ismerkedhetnek, majd indul a verseny. A gazdi és kutyája együtt futnak végig a lehető legrövidebb idő alatt úgy, hogy a kutya minden akadályt a megfelelő sorrendben, lehetőleg hiba nélkül teljesítsen. A felvezető hang és kézjelekkel irányítja a kutyát. Az a páros győz, aki hiba nélkül a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát. A hibákért büntetőpontok járnak, melyeket hozzáadnak az időeredményhez. Így alakul ki a végleges sorrend. A versenyre Budapestről és környékéről, Zalaegerszegről, Sopronból és Szlovákiából is érkeznek versenyzők a győri résztvevők mellett.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×