Akadálymentes a rendelő

Akadálymentes a rendelő

A Jereváni úti orvosi rendelő akadálymentes lett. Elkészült az épülethez vezető rámpa, és kicserélték a bejárati ajtót, így mindenki számára biztonságossá vált a bejutás.

A győri önkormányzat számára rendkívül fontos, hogy a törvény által előírt egészségügyi alapellátási feladatok közé tartozó szolgáltatásokat Győr valamennyi lakosa megfelelő szinten tudja igénybe venni. A megfogalmazott igény teljesítése érdekben, elkészült a Jereváni úti orvosi rendelő akadálymentes bejárata. A hétfői ünnepélyes átadón dr. Somogyi Tivadar alpolgármester emlékeztetett, folyamatos a háziorvosi rendelők felújítása, bővítése, komfortosabbá tétele városszerte. Ezúttal három háziorvos kérésének eleget téve, 7500 beteg kényelmét szolgálva készült el a beruházás a Jereváni úton. Az önkormányzat jövőre tovább folytatja a rendelők korszerűsítését, hogy a győri betegeket kulturált körülmények várják. Városunkban egyébként nincs orvoshiány, mind az 53 háziorvosi praxis betöltött – tájékoztatott az alpolgármester.

Kara Ákos, dr. Somogyi Tivadar, Diligens Tibor, Panker Mihály


Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, győri országgyűlési képviselő is az egészségügyi alapellátás fejlesztéséről beszélt. A beruházásokról szólva elmondta, Győrújbaráton, Nyúlon, és két bakonyi településen már birtokba vehették a korszerű rendelőket a lakosok, jelenleg Mezőörsön folynak még felújítási munkálatok, melyek kormányzati és a települési önkormányzatok támogatásával valósulhattak meg.

Diligens Tibor, a terület önkormányzati képviselője szerint a győri önkormányzat maximálisan megtesz mindent, hogy a törvény által előírt egészségügyi alapellátási feladatokat ellássa. A győri háziorvosokra nincs panasz, a betegek elégedettek az ellátással – mondta Diligens Tibor.

Panker Mihály, a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltatási Főosztályának főosztályvezetője bízik abban, hogy a beruházásnak köszönhetően a kerekesszékesek, a segédeszközöket használók könnyebben bejutnak a rendelőbe. „A kisebb volumenű munkák a napi betegellátás szempontjából legalább olyan fontosak, mint amikor egy egész épületet újítunk fel.„ - hangsúlyozta a szakember. Elárulta, jövőre a városrészben a József Attila úti rendelő felújítására kerül sor.

 

Földvári Gabriella
fotó: O. Jakócs Péter

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×