Állampolgársági eskü: túl az 1200-on

Állampolgársági eskü: túl az 1200-on

Február elején 19-en tettek állampolgársági esküt a győri városházán, ezzel már több mint 1200-an váltak magyar állampolgárokká városunkban az egyszerűsített honosítási eljárásnak köszönhetően.

A pénteki eskütételre érkeztek többek között Délvidékről, Felvidékről és Erdélyből is, de még egy Nagy Britannia-i személy is letette esküjét. Országosan 2011 óta több mint egy millióan, Győrben pedig több mint 1200-an váltak állampolgárrá. Ezzel kapcsolatban az esküt tevőket köszöntő dr. Somogyi Tivadar alpolgármester elmondta, a Magyar Kormány olyan lehetőséget teremtett a kettős állampolgársággal, amely szélesre tárta a kaput a határon túli testvéreink előtt, és nem csak jogi, de lelki értelemben is.

Az alpolgármester a frissen magyar állampolgárokká válóknak elmondta, ez a nap egy igazi ünnep, hiszen az egymásra találásról szól, és arról a kötelékről, ami összefűz bennünket. „Számomra különösen nagy öröm látni azt, hogy az esküt tevők számára ez milyen fontos, és mekkora büszkeség számukra. Erre nekünk is büszkének kell lennünk, hiszen azt jelzi, hogy magyarnak lenni igenis jó.”


Papp Zsolt
Fotónk illusztráció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×