Állati apróságok nyara

Állati apróságok nyara

A nyár állatkertünk legfiatalabb lakóinak is elhozza a gondtalan játék idejét: a melengető napsütésben vidáman hancúroznak a tavasszal született kicsik. Érdemes eljönni és megcsodálni a játékukat!

A gyűrűsfarkú makiknál a két rosszcsont kölyök bolondozása színesíti a csapat életét, és a mi jókedvünket. Apró kezecskéikkel ügyesen kapaszkodnak, ugrálnak a kifutójuk bokrain. Sokszor lehet látni, ahogy a látogatók között napfürdőző nagyokat kerülgetve vidáman kergetőznek.

Kis lajhárunk is elhagyja már anyukája biztonságot jelentő ölelését, egyre bátrabban használja saját lábait.

A dámvadak erdejében sétálva is egy egész óvodával találkozhatnak az ide látogatók. Az apró gidák már ügyesen követik, vagy egy helyen összegyűlve várják a mamájukat. Kérjük a látogatóinkat, hogy a kicsiket ne simogassák, nehogy az anyjuk ezért elutasítsa őket. Igazi mesebeli látványt nyújt, ennyi pálcikalábú, hatalmas szemű apróságot közelről is megfigyelni.

„KalandoZoo” programunk is nagy sikert arat nap mint nap. Látogatóink a főkapun belépve, az ott kihelyezett táblán azonnal megtudhatják, melyik órában melyik állat etetését követhetik figyelemmel, így előre megtervezhetik, hogy a látogatásuk idején melyik különleges programot szeretnék még látni. A kollégánk segítségével bepillantást nyerhetnek a nálunk élő állatok varázslatos világába.

Jöjjenek el, ha többre kíváncsiak, vagy szeretnének egy kicsit a kulisszák mögé látni, és sok érdekes információt megtudni az állatainkról. Mostantól ennek az élménynek is részese lehet nálunk.

Nyáron is vár a Xantus János Állatkert!

 

Szöveg, fotó: Xantus János Állatkert

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×