Althaus: Most már tudom, milyen Görbicz Anitával egy csapatban játszani

Althaus: Most már tudom, milyen Görbicz Anitával egy csapatban játszani

Több száz szurkoló várta az ETO kézilabdázóit az idény előtti első győri edzésen kedden az Audi Arénában.

A lányok már túl vannak az egyhetes spanyolországi edzőtáboron, és egy felkészülési mérkőzésen is, de a hazai közönség most láthatta először a 2017-2018-as szezonra készülő keretet, a csapatban az új játékosokkal. A nyíltkapus tréninget sajtótájékoztató vezette fel, amelyen Ambros Martín vezetőedző, valamit a csapatkapitány Görbicz Anita, és a tavasszal szerződtetett Anja Althaus válaszolt az újságírók kérdéseire.

Tavaly nehezebb dolgunk volt az olimpia után fáradt és sérülésből visszatérő játékosokkal, most több, jobb minőségű munkát tudtunk elvégezni. Egyelőre a fizikai felkészülésen van a hangsúly, és nagyon jó állapotban van a csapat” - mondta az ETO vezetőedzője Ambros Martín.

"Várjuk már a szezonrajtot, de még sok munka vár ránk addig. A kézilabda most még kicsit háttérbe szorult az erőnléti munka mellett, de voltak labdás feladataink is, és jó hangulatban töltöttük ezt a hetet” - tette hozzá Görbicz Anita

A friss igazolás, a német beálló, Anja Althaus jókedvűen nyilatkozott a csapatról, Győrről. „Úgy érzem, mintha már régóta itt játszanék, olyan szeretettel fogadtak. Sok segítséget kapok, bármikor bárkire számíthatok. Görbicz Anitával együtt játszani fantasztikus, eddig csak egymás ellen léptünk pályára, de most már tudom, milyen vele egy csapatban. Várom a tétmeccseket is, főleg a hangulatot, ami a Győr meccseire jellemző.”

A Győri Audi ETO KC évadnyitó sajtótájékoztatóján aláírták a klub és az Adidas sportszergyártó közti új, négyéves szerződést is.

Fotó: O. Jakócs Péter

Nagy Roland

Csatolt galéria: Audi ETO KC szezonnyitó sajtótájékoztató
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×