Amatőr Kupa győztes lett a Ménfőcsanak

Amatőr Kupa győztes lett a Ménfőcsanak

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték meg ma a férfi Amatőr Kupát, ahol a Ménfőcsanak aratott győzelmet. A mérközés különlegessége, hogy a kapuban munkatársunk, Ficsór Dávid állt!

Ménfőcsanak ESK-Baktalórántháza VSE 2-0 (1-0)

A Ménfőcsanak első gólját a 40. percben FajkuszLászó szerezte, majd a győzelmet Szekeres Krisztián az 56. percben biztosította be.

A mai kupadöntő a Győr+ Média számára különösen érdekes volt, hiszen a Ménfőcsanak kapujában a Győr+ TV szerkesztő-riportere, Ficsór Dávid védett és tette hozzá a magáét a csapat meneteléséhez!  Ez úton is gratulálunk munkatársunknak és az egész csapatnak!

Ficsór Dávid a Győr+ Média munkatársa is kivette részét a sikerből

Az Amatőr Kupában azok az alacsonyabb ligás csapatok szerepelhetnek, amelyek a legtovább jutottak a Magyar Kupa országos főtábláján.

Szerdán 18.00-tól, a Förch Női Magyar Kupa-döntőt követően rendezték meg a férfi Amatőr Kupa-döntőt, amelyben a Magyar Kupában legtovább eljutó két amatőrcsapat, a Baktalórántháza VSE és a Ménfőcsanak ESK mérkőzött meg egymással.

A baktalórántházi kék-fehérek a mostani idényben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály tagjai, ott erős középcsapatnak mondhatják magukat. Az egyesület mindig nagy jelentőséget tulajdonított a Magyar Kupa-szereplésnek, amit bizonyít, hogy többször is feljutott az országos főtáblára, a múltban búcsúztatott több NB I-es és NB II-es csapatot is (köztük a Nyíregyházát és a Diósgyőrt is). Éppen negyedszázaddal ezelőtt, 1992. május 10-én, Békéscsabán, az ugyancsak szabolcsi Ibrányi Se elleni 4–3-as sikerrel megnyerte az Amatőr-kupa elődjét, a Szabad Föld-kupát. A Magyar Kupa 2016–2017-es idényében 4–4-re végzett, majd tizenegyespárbajban kiejtette az NB II-es Cigándot, így az egyik legjobb, a megyei bajnokságokban szereplő csapatként zárt.

A szintén kék-fehér színeket viselő, de a szerdai döntőben zöld-piros mezben pályára lépő ménfőcsanakiak eleinte a Törekvés nevet viselték, azóta több névváltáson is átesett az egyesület. A nyolcvanas években több felejthetetlen mérkőzést játszott a ménfőcsanaki legénység, 1984. február 26-án, például, az NB I-ben a bajnoki címet védő Rába ETO látogatott a „csanaki” pályára, az MNK legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésre.

A Ménfőcsanak a Magyar Kupa 2016–2017-es idényében a főtáblán tizenegyesekkel legyőzte az Ajkát, majd ugyan 1–0-ra kikapott a Soroksár SC-től, mégis továbbjutott, miután az ellenfélnél jogosulatlanul szerepelt egy játékos. Így az egyik legjobb, a megyei bajnokságban szereplő csapatként zárt a sorozatban. -  írja az mlsz.hu

MTI Fotó: Illyés Tibor
Facebook

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×