Amerikába utazhatnak a győri labdazsonglőrök

Amerikába utazhatnak a győri labdazsonglőrök

Az ETO U12-es labdarúgói utaznak New Jersey-be szeptemberben a világ legnagyobb, gyermekeknek rendezett focikupa nemzetközi döntőjére. A viadalon több mint 30 ország csapata küzdhet meg a világelsőségért.

A „Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup) a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermek labdarúgó kupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte. Idén Magyarországon 12 régió, 96 U12-es csapatának, több mint 1000 labdarúgója lépett pályára a regionális elődöntőkön, majd a budapesti döntőn. A kupa fő célja, hogy egészséges életmódra nevelje a gyerekeket, de a szervezők fontosnak tartják azt is, hogy a szociális helyzetük miatt hátrányt szenvedő gyermekeknek is lehetőséget teremtsenek a sportolásra, ezért a kupában részt vevő futballklubok akadémistái sportszereket és sportruházatot gyűjtöttek állami gondoskodásban élő társaik részére.

 

A döntőben 12 csapat mérte össze erejét

 

A nemzeti döntőn a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia, a Bozsik Akadémia Nyíregyháza, az Eger Plútó, az ETO Futball, az FTC, a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Monori SE, az MTK U12, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Szeol SC, az UTE, valamint a ZTE FC csapatai küzdöttek meg egymással az Amerikába való kijutásért.

 

A győztes csapat

 

A finálét végül a győri ETO Futball csapata 0:0-s eredmény után, büntetőrúgásokkal nyerte meg 2:0-ra a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia csapata ellen, így szeptemberben ők utaznak New Jersey-be, hogy a New York Red Bulls csapatának otthont adó, 25000 férőhelyes RedBull Arénában is bizonyítsák focitudásukat.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×