„Amit a tű nem gyógyít, meggyógyítja a moxa!”

„Amit a tű nem gyógyít, meggyógyítja a moxa!”

A hagyományos kínai orvoslás ősi módszerével, a moxa-terápiával bővült a Harmónia Akupunktúra Centrum szolgáltatása, amely hamar népszerűvé vált, hiszen a különböző pontok moxázása nagyban elősegíti a szervezet méregtelenítési folyamatát.

Prof. dr. Feng Xiao Ping akupunktúrás szakorvos március elején nyitott Győrben is rendelőt, hogy elhozza városunkba is az ősi keleti orvoslás szakértelmét.

A vendégek szinte a kezdetektől egymás kezébe adják az elegáns, belvároshoz közeli, kínai stílusú rendelő kilincsét, hiszen sokan felismerték, hogy egyes betegségek esetében nem elég a tüneteket kezelni gyógyszerekkel, hanem a kiváltó okot kell megkeresni és megszüntetni, a testre pedig komplexen tekinteni – mindez pedig a kínai gyógyászat alapja. A keleti orvoslás az életenergia felborulását tekinti az egészségügyi problémák okozójának. Az energia 14 csatornán, az úgynevezett meridiánokon keresztül áramlik, s ahogy az akupunktúrás tűk, úgy a moxaterápia során használt gyógynövényes rudak is ezeket a pontokat stimulálják. Ezzel pedig feloldják a gócpontokat, amelyek az energia áramlásának útjában állnak. A moxázás egy melegítéses, égetéses gyógymód, amely még a mintegy kétezer éves akupunktúránál is ősibb eljárás. Prof. dr. Feng Xiao Ping elmondta, a gyógyítás során az akupunktúrás pontok fölött gyógynövényes rudakat égetnek. A gyúlékony anyag, amit a terápiára használnak, legtöbbször a fekete üröm. A kezelendő terület felmelegítésével stimulálják a vérkeringést, élénkítik a sejtműködést, fokozzák így a salakanyagok kiürítését. Csökkentik a fájdalmat, s energiával látják el a testet.

 

 

A moxa alapvetően töltő hatású, a hagyományos elmélet szerint az izzó moxa hője elősegíti a vér áramlását, oldja a pangásokat. A moxálás általánosan ott használható, ahol a belsőt melegíteni kell. Ajánlott az energiahiányos és hideghatás okozta betegségek esetén, mint például: álmatlanság, feledékenység, erőtlenség, rossz emésztés, szédülés, krónikus betegségek, tartós fájdalmak, ízületi fájdalmak, vérnyomás problémák, felfázás, izomrándulás, migrén, allergia és gerincbántalmak.

A kezeléseket állapotfelmérés előzi meg, a diagnózis felállítását követően pedig kiválasztják a betegnek legmegfelelőbb kezelést. A már a győri rendelőben is elérhető moxa terápia gyors, hatékony, nem véletlenül maradt fent egy kínai mondás, mely szerint:

„Amit a tű nem gyógyít, meggyógyítja a moxa!”

 

(x)

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×