Apró győri lángok is őrzik a buszbaleset áldozatainak emlékét - galéria

Apró győri lángok is őrzik a buszbaleset áldozatainak emlékét - galéria

Sokan jöttek el szerda este a Városháza elé, hogy gyertyát gyújtva közösen emlékezzenek a veronai buszbalesetben elhunyt magyarokra. Fiatalok és idősek is úgy érezték, Győrből üzennek az érintetteknek: velük vannak a mérhetetlen fájdalomban.

Facebookon szerveződött a ma esti gyertyagyújtás, az ötletgazda Boczor Krisztina volt. Gyorsan terjedt a kezdeményezés híre, így sok embert vártak a győri Városháza elé. Folyamatosan érkeztek is az emlékezni vágyók, így egyre több és több mécses égett a lépcsőn, sőt, volt aki egy-egy szál fehér virággal is együttérzését fejezte ki.

Grell Kornél fotója

– Az egész országot megrázta ez a szörnyű tragédia, amelyben gyermekek és felnőttek is életüket vesztették – mondta el Boczor Krisztina portálunk érdeklődésére. – Borzalmas baleset volt, belegondolni sem lehet, min mentek keresztül az érintettek, azok, akik menekülni akartak, vagy társaiknak segíteni. Sokunknak van családja, s annál borzalmasabb nem tudom van-e ha valaki a gyermekét, gyermekeit veszti el. Tudom, hogy nem visszaadni nem lehet az életeket, de úgy éreztem, tenni kell valamit, hogy itt Győrben is megemlékezzünk. Köszönöm mindenkinek, aki eljött!

Ikervári Réka fotója

A hívó szót pedig meghallották családosok, fiatalok és idősebbek is. Volt aki babakocsival, kisgyermekkel vagy a párjával érkezett, de számos egyedül lévő megemlékező is eljött. Közel kétszázötvenen gyújtották meg a megemlékezés lángjait és főhajtással vagy imával emlékeztek az elhunyt gyermekekre, fiatalokra és felnőttekre.

HAK
Fotók: HAK, Dombrádi Péter

Csatolt galéria: Gyertyás megemlékezés az olaszországi buszbaleset áldozataiért
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×