Áramlás, a Győrkőcfesztiválon is! - teljesítsd a Győr2023 feladatait!

Áramlás, a Győrkőcfesztiválon is!  - teljesítsd a Győr2023 feladatait!

A város legnagyobb gyermekünnepéből sem maradhat ki a Győr2023, azaz az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) pályázat, ahol Győr hamarosan a véghajrához ér. Téged is vár az Áramlás, légy részese a kreatív és kalandos játékoknak!

A Vaskakas Bábszínház munkatársai az EKF kapcsán olyan remek játékokat és feladatokat találtak ki, amelyek a kicsiknek és a nagyobbaknak is örök élményt nyújtanak a Győrkőcfesztivál két napja alatt. Aki még nem próbálta ki ezeket a lehetőségeket, ne habozzon, mert ebben az Áramlásban mindenkinek részt kell vennie!

A Bécsi kapu téren található a Győr2023 jelképének, a kishajónak az installációja, amely fotóhelyszínként üzemel: álljatok oda, suhanjatok a képzeletbeli hullámokon, s őrizzétek az elkészült fotókat, mert ilyen helyszínt még egyet nem találtok az országban sehol!

Integess a világnak Te is a Győr2023 kishajóból!
(További képekért kattins a fotóra!)

Ugyanitt hajtogathattok Győr2023-as kishajót, csákót, ami amellett, hogy a nap vagy a szemerkélő eső ellen is véd, roppant menő is. Ráadásul a papír, amiből hajtogatjuk, újrahasznosított: az újságok nyomtatása során hátramaradnak ívek, amelyek hulladékként végzik. A Győr+ Hetilap gyártása során is keletkezik felesleg. Nos, a szervezők ezeket a papírokat kérték el, hogy ne csak vagányak, hanem környezettudatosak is legyünk a Győrkőfesztivál hétvégéjén. Ha ilyen csákóval látogatjátok meg a Radó-szigeten Kuka Bercit, biztos hogy kaptok egy hatalmas pacsit tőle is! :)

Hajtogass EKF csákót, s légy környeztettudatos!

Az EKF-hez köthető játékok és feladatok természetesen a folyóparton vannak, kapcsolódva a pályázat arculatához. A Vársétányon minden Győrkőcöt vár az EKF ötpróba, amely izgalmas és érdekes állomások során mutatja be a víz sokszínűségét s vidámságát. Szerezz élményeket a horgászatban, a célba lövéssel vagy éppen a kavicsok kékre pingálásával! Aki pedig teljesíti mind az öt állomást, egy nyakba akasztós vízcseppet kap ajándékba, aranyszínű folyadékkal. Különleges aranyérem ez a kis nyerteseknek!

Élvezd a Vársétányon a víz közelségét!

Az ágyúknál Szalma Edit illusztrátor és csapata vár mindenkit, akik segítségével egy csodás sellő festhető, míg a Zenepavilonnál is sok-sok klassz vizes, halas feladat és játék hívogat minden Győrkőcöt, akik így megismerhetik a Győr2023 hangulatát is, amely kicsiknek és nagyoknak is remek élményeket, töltődést és kalandokat tartogat!

Havassy Anna Katalin
Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×