Arrabona EGTC: Többmilliárd forintos pályázati eredmény, új társulási iroda

Arrabona EGTC: Többmilliárd forintos pályázati eredmény, új társulási iroda

Mintegy négymilliárd forintos támogatást nyertek el a társulás pályázatai 2016-ban, és az idén is hasonló módon segíti a településeket az Arrabona EGTC.

Az összességében négymilliárd forintos elnyert támogatás önmagában is mutatja a társulás hasznosságát. – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester, az EGTC elnöke a szervezet keddi közgyűlésén. A 2016-os év főbb számaival kapcsolatban elmondta, az éves bevétel közel 85 százalékát a vállalkozási tevékenység adta, tíz százalékát állami támogatás, öt százalékot pedig a tagdíjbefizetések tettek ki. A társulás az elmúlt évben összesen 38 pályázatot nyújtott be, amelyekkel a tagtelepülések fejlesztési igényeit segítették. A pályázatok többségét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül nyújtották be, többek között óvodák, bölcsődék kialakítására, felújítására, belterületi csapadékvíz elvezetési problémák megoldása, helyi gazdaságfejlesztésre, szociális alapinfrastruktúra fejlesztésre.

 

 

A februári közgyűlésen a tagok elfogadták Nagymegyer kilépési szándékát, és döntöttek az Arrabona EGTC dunaszerdahelyi irodájának létrehozásáról is. Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere kifejtette, szemmel látható, hogy a magyarországi települések aktivitása nagy hozadékkal jár, ezért is érezték fontosnak, hogy a szlovákiai településeket is jobban mozgósítsák. Ennek lehet kiváló eszköze az iroda megnyitása, így a települések számára helyben nyílik meg az ügyintézés, a tanácsadás igénybevételének lehetősége. Borkai Zsolt sok sikert kívánt az iroda működéséhez, amely – mint mondta – tovább erősítheti a települések, a közösség együttműködését határon átívelően.


Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×