Átadtuk az új kisbuszt az autistaotthonnak

Átadtuk az új kisbuszt az autistaotthonnak

Együtt sikerült! Birtokba vehették az autistaotthon fiataljai az új kisbuszukat. Február elején indult el a Győr+ Média Csokibusz-kampánya, arra kértük Önöket, hogy egy csokoládé árával támogassák a Mit tehetnék érted? Autistaotthon Alapítvány mindszentpusztai lakóotthonát.

Hittünk benne, hogy két hónap alatt sikerül összegyűjtenünk kétmillió forintot, amivel egy újabb álmot tudunk valóra váltani. A jócskán leharcolt, több mint 18 éves járművét szerette volna lecserélni az alapítvány egy fiatalabb, modernebb kisbuszra, amivel kirándulni és orvosi vizsgálatokra szállítják a bentlakó fiatalokat. Az álom kevesebb mint öt hét alatt teljesült, összegyűlt a kitűzött összeg, sőt 200 ezer forinttal több is. „Álmunkban sem gondoltunk arra, hogy ennyi ember támogatni fog bennünket, ilyen rövid idő alatt. A kétmillió forint mellett a Győri Lions Alapítványtól kaptunk további egymillió forintot, így jött össze a kisbusz ára” – mesélte dr. Zakár Andrásné, az autistaotthon igazgatója kedden, az ünnepélyes átadón.

 

 

„A jó ügy megtalálja az embereket. Kis csapatként kezdtük és szép számmal fejeztük be a kampányt, mutatja mindez, hogy milyen sokan összegyűltünk. Mindannyian ezt a napot vártuk, hogy végre átadhassuk a kisbuszt az otthonnak” – mondta el Endrődi Péter, a Győr+ Média vezérigazgatója.

Az összefogás erejét mutatja, hogy kampányunk mellé győri vállalkozók és cégek is csatlakoztak. Fő partnerünk, a Carmen Rent felkutatta a tökéletes járművet és a honosításban segített. Szabó Gábor tulajdonos elárulta, már az elején hittek benne, hogy sikeres lesz a kampány, ami most is bizonyítja, hogy jobb adni, mint kapni. „Ha valaki egy jó ügy mellé áll, az hozza magával a többieket is, így sikerült most is ez az összefogás” – mondta el Vitéz Zoltán, a Carmen Rent másik tulajdonosa. A gyűjtés ideje alatt a felajánlott összegek mellett egymás után jelentkeztek a cégek, volt, aki szervizeléssel, más üzemanyaggal és takarítással segített.

 

 

„Az első hívó szóra jöttünk és segítettünk. A jármű első szervizelését, olaj- és szűrők cseréjét és egy teljes átvizsgálást vállaltunk” – árulta el Kántor Sándor, a Béli és Béli Szerviz vezetője. Az autó műszaki felkészítésével, kisebb javítások elvégzésével és egy új akkumulátor beszerelésével támogatta a Csokibusz-kampányt a For-Top Kft., míg Bencze Béla, a Nádor Kút üzemeltetője egy teli tank üzemanyaggal és mosókártyával állt a jó ügy mellé.

Az első kirándulás az új kisbusszal székházunkba vezetett, ahol közelről is megismerkedhettek a fiatalok munkánkkal, bepillantást kaptak a rádió, televízió és az újság szerkesztőségébe.

 

 

Felsorolni is nehéz mindazokat, akik pár ezer forinttal vagy egy-egy nagyobb összeggel támogatták az alapítványt. Jó volt látni, ahogy minden órában egy kicsit nagyobb összeget mutatott a goood.hu oldalon a gyűjtés számlálója. A kampány zárásánál 481 embert mutatott a felirat, de tisztában vagyunk vele, hogy ennél jóval többen segítettek, hiszen sportegyesületek, baráti társaságok vagy munkahelyi közösségek fogtak össze, hogy segítsenek. Nem győzzük megköszönni mindenkinek, akik mellénk álltak és gurítottak pár százast a kisbuszba. Köszönjük a lakóotthonban élők és dolgozók nevében is az önzetlen segítséget!

 

Szerző: Rozmán László
Fotó: Marcali Gábor

 

 

Csatolt galéria: Csokibusz: valóra vált az álom
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×