Átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymilliót

Átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymilliót

A hétvégén átlépte a magyar filmek idei nézettsége az egymillió főt. A magyar alkotások 2008 óta nem látott magas nézőszámát nyereményjátékkal ünnepelte a Magyar Nemzeti Filmalap és a Cinema City Magyarország.

A közösségi médiában az elmúlt héten meghirdetett játék sorsolása szombaton este volt a budapesti Cinema City Allee moziban, a Budapest Noir című film teltházas vetítése előtt. A magyar filmek "tiszteletbeli egymilliomodik nézője", Iszak Júlia 2018 végéig a Filmalap támogatásával készült összes magyar film - köztük A Viszkis, a Sunset és a Valami Amerika 3. - premier előtti díszbemutatójára szóló páros belépőt nyert. A 20 éves Cinema City Magyarország 20 darab mozijegyet ajánlott fel a győztesnek - közölte a Filmalap vasárnap az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a sorsoláson részt vett Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Havas Ágnes, a Filmalap vezetője és Gárdos Éva, a Budapest Noir rendezője. A nyertest a Budapest Noir egyik főszereplője, Dobó Kata sorsolta ki a vetítésre jegyet váltó nézők közül.

Az idén kiemelkedő nézettséget produkáló magyar filmek között van a Kincsem (450 ezer), a Pappa Pia (208 ezer), a Testről és lélekről (85 ezer) és a Brazilok (75 ezer) is.

Az elmúlt években a magyar kortárs filmrendezők változatos műfajokban alkottak maradandót. Több olyan filmsiker is született, amelyre még sokáig emlékezni fogunk, az Oscart érő alkotásokról és jelölésekről nem is beszélve. Nézzünk hát – a teljesség igénye nélkül egy-két mozivászonra vitt történetet – amelyekért igazán rajonghattunk:

Fehér Isten (2013): magyar thriller Mundruczó Kornél rendezésében

Utóélet (2013): magyar filmdráma Zomborácz Virág rendezésében

Senki szigete (2014): magyar romantikus vígjáték Török Ferenc rendezésében

Liza, a rókatündér (2015): magyar ál-dokumentumfilm, Ujj Mészáros Károly rendezésében

Félvilág (2015): magyar filmdráma, Szász Attila rendezésében

Saul fia (2015): magyar filmdráma, Nemes Jeles László rendezésében (Oscar-díjas alkotás)

Tiszta szívvel (2016): magyar akció-vígjáték Till Attila rendezésében

MTI
Nyitókép: Testről és lélekről

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×