Audi Q3 második generációja: ősszel kezdődik Győrben a sorozatgyártás

Audi Q3 második generációja: ősszel kezdődik Győrben a sorozatgyártás

Az Audi ingolstadti központja nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotót arról az autóról, amelynek sorozatgyártása az ősszel kezdődik Győrben. Nem csak az Audi Hungariánál lesz új a modell, hanem az egész világon, ez ugyanis a Q3-as sorozat megújított, második generációja.

Nagyobb méretek, több kényelem: kompakt SUV-modell mindennapi használatra. Új kezelési koncepció: digitális kijelzők és MMI érintőképernyő. A felsőkategória hálózati kapcsolatai: okos infotainment és intelligens vezetéstámogató rendszerek – három mondatban így lehetne összefoglalni a Q3 jellemzőit, ennél azonban többet érdemel az autó, nemcsak azért, mert Győrben készül.

A második generáció nemcsak határozottabb megjelenésű, hanem a bőséges térkínálatnak, a sokoldalú variálhatóságnak és a számos praktikus részletmegoldásnak köszönhetően, a használhatósága is lényegesen javult. Az Audi csúcsmodelljeihez hasonlóan digitális műszerfalat és nagy MMI érintőképernyőt kapott. A kompakt szabadidő-autót számos felsőkategóriából átvett infotainment megoldás köti össze a környezetével. A parkolást, a városi közlekedést és a hosszú utakat új vezetéstámogató rendszerek könnyítik meg. Ezek a továbbfejlesztett futóműhöz hasonlóan egyben a komfortot is növelik.

Piaci bevezetésekor összesen négy motorváltozat – három benzin- és egy dízelüzemű – szerepel az új Audi Q3 palettáján, első, illetve quattro összkerékhajtáshoz csatlakozva. Az erőforrások teljesítménypalettája 110-től (150 LE) 169 kilowattig (230 LE) terjed. Mindegyik motor négyhengeres, közvetlen befecskendezésű és turbófeltöltésű, valamint erőteljes, kulturált és gazdaságos. Az erőátvitel feladatát hatfokozatú manuális vagy különösen gyors működésű, hétfokozatú S tronic sebességváltó látja el.

 

Szerző: Koloszár Tamás

Fotó: Audi

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×