Audival érkezik a segítség

Audival érkezik a segítség

A győri Audi Hungaria a társadalmi felelősségvállalás jegyében egy Audi A4 Avant típusú gépjárművet ajándékozott a Győri Mentőszolgálatnak. Az autó kulcsát hétfőn dr. Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatósági tagja az Országos Mentőszolgálat képviselőjének, dr. Lórántfy Mária regionális igazgatónak adta át.

Az Audi beteget nem tud szállítani, gyorsasága miatt azonban a mentőorvos gyorsabban a helyszínre ér, mint egy mentőautóval. A mentőorvos felméri a baleset helyszínén a körülményeket, adott esetben pedig életet is tud menteni, mivel műszerezettsége megfelel egy rohamkocsiénak.Nagyra becsüljük a mentőszolgálat munkáját és bízunk benne, hogy ezzel az autóval hatékonyan segítjük a mentőegységek gyorsabb kiszállását, ami akár életmentő is lehet - fogalmazott Knáb Erzsébet.

Az Audi A4-et, mely 150 lóerős, automata váltós, tempomattal és navigációs rendszerrel felszerelt, főként kiemelt szintű feladatokhoz, súlyos állapotú betegekhez fogja küldeni a mentésirányítás. Egy 12 órás szolgálat ideje alatt előreláthatólag akár 5-7 feladat ellátása várható.A Győri Mentőszolgálat egységei évente 18-20 ezer esetet látnak el – mondta el a kulcsátadáson dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója, aki reményét fejezte ki, hogy nincs már messze az idő, amikor zöldmezős beruházás keretében új otthonba költözhetnek a jelenlegi, egykori munkásőr laktanyából.Az Audi Hungaria évek óta támogatja Győr és a térség szociális- és egészségügyét. 2013-ban a vállalat anyagilag állt a Győri Mentőszolgálat mellé, amiből légzésfigyelő monitort vásároltak. Az elmúlt évben az önkéntesség jegyében kiemelt projekt volt a Győri Mentőállomás felújítása. Ekkor festési és renoválási munkálatok során audis munkatársak jóvoltából újult meg az épület.

Fotó: O. Jakócs Péter

Koloszár Tamás

 

Csatolt galéria: Audi mentő
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×