Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét

Autóbaleset érte a brit uralkodó férjét

A brit uralkodó férje autóbalesetet szenvedett. A Buckingham-palota csütörtök esti bejelentése szerint Fülöp edinburghi herceg nem sérült meg.

Fülöp herceg, aki júniusban tölti be 98. életévét, hitvesével, az idén 93 éves II. Erzsébet királynővel karácsony óta a királyi család kelet-angliai téli rezidenciáján, Sandringham kastélyában tartózkodik, és a baleset a kastély közelében történt.

Az udvar szóvivője szerint a herceg maga vezette járművét, egy Range Rover terepjárót, és a helyi országútra kívánt kihajtani, amikor összeütközött egy másik autóval. Fülöp autója felborult, és a herceget szemtanúk segítették ki a járműből. A területileg illetékes Norfolk megyei rendőrség közlése szerint a másik kocsi két utasa könnyebben megsérült; őket a helyszínen ellátták.

A helyszínre a rendőrség és a mentőszolgálat is kivonult. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy az edinburghi herceg nem sérült meg, de a brit média által idézett szemtanúk szerint rendkívüli mértékben megrázta az eset.

Fülöp herceget visszavitték a kastélyba, a megrongálódott Range Rovert egy teherautóval szállították el a helyszínről.

Fülöp és II. Erzsébet királynő is rendszeresen maga vezeti autóját, ha vidéken tartózkodnak és nem hivatalos programra tartanak. Mindkettőjüket rendszeresen lehet látni járművezetés közben a Londonon kívüli királyi rezidenciák – Windsor, Sandringham, Balmoral – környékén.

 

MTI

Kép: Euronews

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×