AZ a mozikban, Pennywise a nézőtéren is?

AZ a mozikban, Pennywise a nézőtéren is?

Hódít a minden idők legjobb horror filmjeként beharangozott AZ, mely szeptember 7-én érkezett meg a mozikba. Már bemutatója előtt is nagy volt a felhajtás Stephen King-adaptációja körül, de azóta is érik meglepetések azokat, akik úgy döntenek, hogy megnézik.

Még el sem érkezett az AZ bemutatójának dátuma, máris félelmet keltett a horror bohócfőszereplője, a piros lufis, gyermekeket rabló Pennywise. Egy hatalmas kampányfogásként Sydney lakosait például a csatornafedelekre kötött piros léggömbök ijesztgették, melyektől az embereket kiverte a frász, de mégis elkápráztatta őket a kreatív reklám, és valószínűleg még kíváncsibbá váltak a filmre.

A rémült, s egyben lenyűgözött járókelők képei elárasztották a közösségi oldalakat:

Amikor pedig végre megérkezett a mozikba a várva várt film, akkor sem volt elég attól rettegni, amit a vásznon látunk. Az egyik angol jegyet váltó például arról számolt be, hogy a terembe lépve Pennywise-ot és piros lufiját pillantotta meg a nézőtéren, ettől persze halálra rémült már azelőtt, mielőtt elkezdődött volna az AZ. Valószínűleg nem sokan lettek volna képesek még így is helyet foglalni, és megnézni a horrort.

Ennél félelmetesebb már nem is lehetne!

A Stephen King-adaptáció egyébként több bevételt termelt bemutatója hétvégéjén Észak-Amerikában, mint eddig bármely horror: 117,2 millió dollár értékben váltottak jegyet, ezzel 2017 harmadik legjobb bemutató-hétvégi bevételét hozó filmje lett. A nemzetközi piacokon is jól nyitott, 46 országban 62 millió dollár bevételt hozott. Egy biztos: a számok magukért beszélnek!

 

Forrás: Index, Noizz, BoredPanda

Kép: Port.hu

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×