Bornapokkal és az Alphavillel zárjuk a győri nyarat - friss részletekkel

Bornapokkal és az Alphavillel zárjuk a győri nyarat - friss részletekkel

A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb zenekara, az Alphaville lesz az idei Nyárzáró koncert sztárfellépője augusztus 26-án 21 órától, a Városháza téren. A szintipop-rock együtteshez olyan slágerek köthetőek, mint például a Big in Japan és a Forever Young. Az eseményt természetesen idén is a négynapos Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivál keretében rendezi meg a város.

„Nincs annál szebb, mint amikor az ember üres pohárral sétál, és találkozik egy ismerőssel, akinek a kezében teli borospalack van” – kezdte mosolyogva a X. Győri Bornapok sajtótájékoztatóján beszédét Rózsavölgyi László, az oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottság elnöke. „Évről évre elhívjuk a legjobb borok és a kultúra képviselőit és szerelmeseit, hogy együtt zárjuk a nyarat, ami idén különösen mozgalmas volt városunkban – utalt többek között az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra. Az évszak záróakkordjaként pedig ismét sztárfellépő érkezik, több generáció nagy kedvence, az Alphaville” – árulta el.

 

Rózsavölgyi László jelentette be a Nyárzáró koncert fellépőjét

 

Városunkban hagyomány, hogy nemzetközi szinten ismert előadó érkezik, hogy felejthetetlenné tegye a nyár utolsó nagy buliját. S az, hogy sztárokat köszönthessünk Győrben, számos szponzor összefogása által valósulhat meg. Az Audi Hungaria Zrt. több éve áll főtámogatóként a rendezvény mellé, s nincs ez másként idén sem. Czechmeister Mónika, a vállalat kommunikációs vezetője hangsúlyozta, elkötelezettek az értékteremtés mellett, s a jövőben is szeretnének részt venni támogatóként a város kulturális és sportéletében.

 

Czechmeister Mónika a koncert főtámogatóját, az Audi Hungaria Zrt.-t képviselte

 

Dr. Domanyik Eszter, az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője hozzátette, a hagyományoknak megfelelően, a Városháza téren lesz a nyolcvanas évek meghatározó zenekarának koncertje, akik olyan slágerekkel érkeznek Győrbe, mint például a Big in Japan és a Forever Young, az este pedig tűzijátékkal zárul. A fellépésüket a Széchenyi és Dunakapu téren felállított kivetítőkön is követhetik a fesztiválozók, ahogy a többi koncertet is figyelemmel kísérhetik mindkét helyszínről. Az idén jubiláló bornapok keretében ugyanis – amely egy közvélemény-kutatás alapján a győriek kedvenc fesztiválja – ezúttal is két helyszínen lehet kóstolni, az említett belvárosi tereken faházakban kínálják a borászatok a legnépszerűbb italaikat.

 

Dr. Domanyik Eszter elmondta: a bornapok a győriek kedvenc fesztiválja

 

Pénteken kiválasztják a város és a fesztivál borát is, amivel kapcsolatban dr. Domanyik Eszter elmondta, a városi kategóriagyőztes tételét egy évig az önkormányzat reprezentációs borként használja, s ez minden évben a Pannonhalmi borvidékről származik.

A borok mellé természetesen ételek és zene is dukál. Utóbbival kapcsolatban Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója elmondta, széles palettáról válogattak, többek között swinget, jazzt, magyar és balkáni népzenét játszó zenekarok is érkeznek. Csak néhány közülük: fellép a Guca Partyzans Zenekar, a Jazz Steps Band, a Swing á la Django, Dániel Balázs és boogie-woogie triója, valamint Rácz Gergő is, a négynapos fesztivált végül a győri Esti Egyenleg zárja Sting-estjével.

 

Tóthné dr. Kardos Krisztina a bornapok fellépőiről tájékoztatott

 

Téglás Szabolcs, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezője elárulta, nincs szükség arra, hogy meghívót küldjenek a borászatoknak, rengetegen szeretnének részt venni az ország legrangosabb borfesztiváljának számító rendezvényen. A faházak csütörtökön 16 órakor nyitnak, a bort pedig 16 hazai vidék színe-java kínálja. S hogy a közönség ne csak a megszokott termelőkkel találkozzon, idén hét új pincészet is érkezik. „Huszonöt pincés fesztiválból az évek során hatvan faházas nagyrendezvénnyé nőtte ki magát a győri esemény” – jelezte számokkal is, mennyire népszerűek a bornapok.

 

Téglás Szabolcs felhívta a figyelmet, idén is a fesztiválkártya lesz a hivatalos fizetőeszköz

 

Az előző évekhez hasonlóan, a borászoknál és a pálinkáriumokban a hivatalos fizetőeszköz idén is fesztiválkártya lesz. Téglás Szabolcs felhívta a figyelmet, hogy az erről fel nem használt összeget vasárnap éjfélig lehet visszaváltani a feltöltőpontokon.

 

Idén is sokakat várnak a Belvárosba kikapcsolódni

 

Az augusztus 24-27-ig tartó X. Győri Bornapok programfüzetét ITT böngészhetik.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×