Az ART AGORA misszió

Az ART AGORA misszió

A győri képzőművészeti élet fellendülőben van, egyre népszerűbbek a városban élő alkotók, egyre több kiállításon, rendezvényen találkozhatunk munkáikkal. Ez a Rotary Club Győr Rába Art Agora projektjének is köszönhető – hangzott el a napokban tartott projektzáró eseményen.

Kottán Péter, az RC Győr Rába elnöke tájékoztatása szerint a kezdeményezés elérte célját: felpezsdült a város képzőművészeti élete, valamint eleget tettek a rotary Légy inspiráló 2018 mottójának is, hiszen számos, a rotaryt népszerűsítő programon vettek részt és szerveztek eseményeket.

Kottán Péter elnök

Görcsné dr. Muzsai Viktória projektvezető összefoglalta az elmúlt év történéseit. Elmondta, második alkalommal hirdették meg az Egy este a művészetért gálaestet, melyet két kiállítás előzött meg, az egyik tavasszal az Art World Hungary Egyesület tagjainak munkáit mutatta be, a másik ősszel az aukció és fixáras művekből állt össze, mindkettőnek a megyei kereskedelmi és iparkamara aulája adott otthont. Az elmúlt évben bővült azon művészek köre, akik alkotást ajánlottak fel a nemes cél érdekében. A beérkezett munkák közül egy ötfős szakmai zsűri választotta ki azt a 14 munkát, amelyet a gálaest aukciójára vittek, valamint 15 fixáras alkotást, melyeket kiállításon és honlapon mutattak be.

 

Ezen művek felajánló művészei: Borbély Károly festőművész, Csizmadia István festőművész, Csurák Erzsébet textilművész, Farsang Sándor festőművész, Gui Demeter festőművész, Horváth Ákos grafikus, Kurcsis László grafikus, Kustán Melinda textilművész, Lipovics János iparművész, Malasits Zsolt festőművész, Milu Milanovich Ildikó festőművész, Molnár György alkotóművész, Mózes László grafikus, Szabó Béla fotóművész, Szalkai Károly festőművész és Tolnay Imre képzőművész alkotásai szerepeltek. Az alkotásokat Művek és Mesterek II című kiadványban is adták közre a Palátia Nyomda támogatásával.

Borbély Károly és Csizmadia István festőművészek

Borbély Károly a művészek nevében kifejtette, közösen teremtettek értéket, a bemutatkozási lehetőség mindig is fontos a művészeknek, és ha ez jótékonysággal is párosulhat, akkor a kezdeményezés elérte célját.

A Rotary Club Győr Rába és az Art World Hungary Egyesület dolgozik a 2019. évi Art Agora projektterven.

A projekt értékelő rendezvényen átadták a 2018-ban alapított Pro Art Agora díjat, melyet ezúttal Horváth Ákos grafikus az Art Agora kiadványok igényes szerkesztéséért vehetett át.

A Pro Art Agora díjat Horváth Ákos grafikus vehette át

Kottán Péter az értékelő ülésen bejelentette: a 2017. évi Art Agora projekt szponzori támogatásaiból és az aukción befolyt összegből tíz, a képzőművészetek terén tehetséges, közép- és felsőoktatásban tanuló, és vizuális műhely számára nyújtottak támogatást. A második projekt vállalkozók, a szponzorok és a mecénások jóvoltából az elsőhöz hasonló eredménnyel zárult. Így ismét kiírják az Art Agora képzőművészeti ösztöndíj pályázatot, a győri közoktatási intézményekben tanuló 11. évfolyamos diákok, a felsőoktatási intézményekben tanulmányokat folytató III. évfolyamos hallgatók (17-21 év közötti korosztály), és köz- és felsőoktatásban működő vizuális műhelyek/szakkollégiumok számára, valamint alkotótábori részvétel támogatása céljából.

Radek József mecénás, Milu Milanovich Ildikó festőművész, Pápai Emese kurátor, Horváth Ákos grafikus, Kurcsis László grafikus

A részletes pályázati kiírás a www.art-agora.hu honlapon található. Információ kérhetők: Kottán Péter kuratóriumi elnöktől, az RC Rába alelnökétől, e-mailben: kottan.peter@rc-raba.hu, telefonon: +36 70 360 3517 munkanapokon. A pályázatokat február 15-én éjfélig várják.

(x)

 

 

 

Csatolt galéria: Art Agora zárórendezvény
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×