Az Eb után jönnek a szokványos hétköznapok

Az Eb után jönnek a szokványos hétköznapok

Nagyot küzdött álmáért az U17-es magyar labdarúgó-válogatott, ám mégsem sikerült a kijutás az októberi korosztályos világbajnokságra. A mieink ugyanis 1–0-ra kikaptak Franciaországtól, így a hatodik helyen zárták a horvátországi Európa-bajnokságot. A találkozó után Mocsi Attilát kérdeztük.

Nagyon picin múlt az ötödik hely, ettől függetlenül szépen helyt álltatok. Hogy láttad a mérkőzést?

Mindenki beleadott mindent, szerintem egész jól összeszedtük magunkat a török vereség után. Igyekeztünk nagyon, hiszen mindenki szeretett volna kijutni a világbajnokságra. Sajnos nem sikerült. Egy nagy jó francia csapattal találkoztunk, így azok az apró hibák is, amiket elkövettünk megbosszulta magát. Ugyanakkor tisztelt minket az ellenfelünk, nem becsült le, sőt az utolsó 20 percben igazából mi irányítottuk a találkozót, bár komolyabb helyzetet nem tudtunk kialakítani.

 

 

Azért az mellett nem szabad elmenni, hogy ezzel a hatodik hellyel is minden idők legjobb eredményét produkáltátok. Ha az egész Európa-bajnokságot nézzük, hogy látod, milyen volt?

Büszke vagyok magunkra, a társakra, az edzői stábra. Beleraktuk a szívünket, lelkünket, ami a hatodik helyhez volt elég. Ez is óriási teljesítmény szerintem, annak ellenére, hogy nem sikerült a vb-t kiharcolni. Úgy indultunk neki az Eb-nek, hogy már ez is ajándék. Persze szerettük volna a csoportból továbbjutni, ami meg is lett. Utána pedig már úgy léptünk a pályára, hogy nyomás nélkül, küzdöttünk, akartunk, ez ennyire volt elég.

 

Mi vár rád, rátok a következő napokban?

Hazamegyünk, pihenünk egy rövidet, aztán hétvégén bajnoki. Visszatér minden a hagyományos kerékvágásba a klubcsapatoknál.

 

Fotó: mlsz.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×