Az egyik legfontosabb meccsükre készülnek a kézis lányok

Az egyik legfontosabb meccsükre készülnek a kézis lányok

Hétfő este a kézilabda szerelmesei Győrre figyelnek majd, hiszen csúcsrangadót játszanak az Audi Arénában. A címvédő Győri ETO KC a Bukarest csapatát fogadja, a tét pedig hatalmas.

 

 

Zajlik a Bajnokok Ligája középdöntője és a győrieket érintő csoportban ma nagyon sok minden eldőlhet. A korábbi, idegenben megvívott mérkőzésen a zöld-fehérek vereséget szenvedtek, a kinti végeredmény 28-22 lett a románoknak. Bár hozzá kell tenni: akkor egy igencsak tartalékos ETO harcolhatott, a csapatot Tomori Zsuzsi vitte a hátán.

Telt az idő, többen visszaállhattak a csatasorba, bár sajnos a világklasszis Nora Mörköt hosszú időre elvesztette az ETO. Súlyos térdsérülést szenvedett, az idényének is vége. Eduarda Amorim kézsérülése hátráltatja, jól van, de a visszatérésére még várni kell. Az ő hiányát megérezheti a csapat, de reméljük tudják helyettesíteni a lányok. Viszont a német sztár, a pályafutása lezárását BL címmel ünnepelni akaró Anja Althaus már hadra fogható, akkor is, ha még teljes meccset nem tud játszani. Magabiztossága és rutinja sokat érhet azoknak a percekben, amikor pályára küldik. Romániában Oftedál sem tudta segíteni a csapatot, itthon viszont bevethető, tehát bizakodva tekinthetünk az esti összecsapásra. Tomori továbbra is jó formában játszik, rá ma főként védekezésben hárulhat nagy szerep, de góljaira is szükség lenne. Görbicz Anita tudása, rutinja és zseniális megoldásai sokat érhetnek, Bódi, Groot, Knedlikova, Broch pedig ma is igazolhatja, miért is alapemberei a világ egyik legjobb csapatának. Az ETO tehát erős, de nehéz feladata lesz a szintén kiváló játékoskerettel rendelkező románokkal szemben.

A csoport állása jelenleg még nem kifejezetten tetszetős, az élen a Bukarest állt, a második a Rostov-Don, az ETO jelenleg a harmadik helyen várja az összecsapást. Azonban ha nyernek a zöld-fehér lányok, akkor az élre ugranának, ami már jóval biztatóbb.

A továbbiakat tekintve a románokat várják nehezebb meccsek, a Győrnek még a Nyköbinget és a Ljubljanát kellene két vállra fektetnie, míg a románoknak a Midtjyllandot és a Rostov-Dont.

Persze kérdés, hogy a győri fejeket mennyire zavarta össze Ambros Martin bejelentése, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a csapatnál. Sőt, olyan hangokat is hallani, hogy éppen a mostani ellenfél kispadjára ül majd le, ami valljuk be román szövetségi kapitányként logikus lépés lenne a spanyol szakembertől. Mindenesetre Győrben nagy vihart kavart a bejelentése, akkor is, ha már sokan beszéltek róla: a sikeredző váltani akar. A hír kiderülése óta ez lesz az első igazán fontos mérkőzés. A lányok profik, a stáb képzett, nem szabad, hogy ez befolyásolja a formát.

„Próbálok minél kevesebbet gondolni az előző meccsre, most az a legfontosabb, hogy az előttünk álló feladatra koncentráljunk. Szeretném, ha a legjobb játékunkat vennénk elő hétfőn, és meglátjuk, mi sül ki belőle” – mondta el Kari Aalvik Grimsbö az gyorietokc.hu-nak.

HAK
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×