Az életért sétáltak Győrben is

Az életért sétáltak Győrben is

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ennek apropóján Győrben is hídsétát tartottak pénteken, hogy felhívják a figyelmet: a rák egyes esetekben megelőzhető és gyógyítható.

A prevenció, vagyis a megelőzés áll évről-évre a mellrák elleni hídséták középpontjában. Hazánkban nagyjából hétezerötszáz nő szembesül azzal évente, hogy mellrákos. A korai stádiumban csaknem száz százalékuk meggyógyulhat, de későbbi felismerésnél sem reménytelen a teljes élet. Városunkban közel két évtizede működik az Esély a Gyógyulásra Rákbetegek Győri Egyesülete, ők invitáltak mindenkit sétára az önkormányzattal és az Ed.Haas Hungaria Kft-vel közösen.

 

A menet a Kossuth híd révfalui oldalától indult több közéleti személyiséggel kiegészülve, ott volt többek között Földingné Nagy Judit, Tomori Zsuzsanna, Forgács Péter a szimbolikus rózsaszín kitűzőkkel és lufikkal.

 

 

A program ingyenes előadásokkal folytatódott a Hotel Konferenciában, ahol szó volt többek között génjeink harcáról és az emlődiagnosztikáról is.

Az eseménnyel a prevención túl arra is szeretnének rávilágítani, hogy egy sorstárs rengeteg erőt adhat a bajban. Az Esély a Gyógyulásra Támaszadó Irodában várják a betegeket és a hozzátartozókat is.

 

 

Elérhetőségek: Győr, Rákóczi Ferenc u. 10., 96/519-287, rakiroda@axelero.hu, rakbetegek.hu

Nyitva tartás: hétköznapokon de. 10-12 óráig, kedden és csütörtökön du. 15-17 óráig.

 

Z.A.

fotó:rl

Csatolt galéria: Mellrák elleni séta 2018
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×