Az ellenzéki pártszövetség bemutatta programját

Az ellenzéki pártszövetség bemutatta programját

Bemutatta programját és jelöltjeit a sajtónak Győrben az ellenzéki pártszövetség (DK, Momentum, MSZP, Jobbik, LMP, Mindenki Magyarországért Mozgalom).

Glázer Tímea a pártok közös polgármester-jelöltje azt mondta: miután október 13-án átveszik a város irányítását, azonnal hozzálátnak a szakértők és a lakosság közreműködésével kialakított programjuk megvalósításához. Ennek három fő eleme van: a közlekedés, az élhető és tisztább város, valamint a város lakóinak bevonása a döntések előkészítésébe.

 

 

„Átalakítjuk a menetrendet, bevezetjük hétvégéken az éjszakai járatokat, kicseréljük a város buszparkját elektromos járművekre, amelyekre biciklijüket is föltehetik az utasok” – mondta Glázer Tímea. Hozzátette: összehangolják a vonat és buszközlekedést, s évente 2 kilométer hosszú bicikliutat építenek. Több ezer fát ültetnek és gondoznak folyamatosan, nagyobb zöldterületeket hoznak létre, s a házhoz mennek a szelektívgyűjtó autók. Megfizethető bérlakás-programot terveznek, bővítik az idősotthonokat, a Magyar Vilmos uszodát leválasztják a Rába Quelléről, a strandra pedig a győriek nagy kedvezményekkel juthatnak be.

A polgármester-jelölt nyitott városházát ígért, s egy konkrétan nem körvonalazott platformot, ahol az év minden napján elmondhatják véleményüket a győri polgárok. A városrészt érintő költségvetési tételek felhasználásáról az ott élők közvetlenül is dönthetnek, s ahol igény lesz rá, visszaállítják a részönkormányzatokat is, ígérte Glázer Tímea.

 

Glázer Tímea

 

Az ellenzéki pártszövetség jelöltjei választókerületenként: 1. Fodor Roland, 2. Takács Gábor, 3. Dr. Hegedűs Ákos, 4. Bárány István,  5. Juhász István, 6. Pollreisz Balázs, 7. Takács András, 8. Glázer Tímea, 9. Varga Márk, 10 Füzi Judit, 11. Rosinger Tímea, 12. Apró Antal, 13. Horváth Balázs, 14. Weller Ramóna, 15. Hegyi Szabolcs, 16. Komáromszky Attila.

 

 

Gy. P.
Fotó:O. Jakócs Péter

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×