Az élmezőnyben végzett a Szenergy a Shell Eco-marathonon

Az élmezőnyben végzett a Szenergy a Shell Eco-marathonon

Fokozatosan javítva az eredményén, hatodik helyen végzett a Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata a Shell Eco-marathon energiahatékonysági versenyen.

A kihívás során - amelyet a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Parkban rendeztek meg – a diákoknak csupán 1 kWh energia áll rendelkezésükre ahhoz, hogy a saját építésű járműveikkel minél kevesebb energiát felhasználva teljesítsék az előírt köröket, és eljussanak a legtávolabbra.

A városi koncepció kategóriában induló SZEnergy csapat az elsők között ment át a technikai ellenőrzésen és kezdhette el a jármű tesztelését a pályán. A csapat jól indított a versenyen, az első mért körben 112 km/kWh, a másodikban pedig 115 km/kWh eredményt futott, közben pedig még a motort is kicserélték. A további futamok során is folyamatosan javítani tudták hatékonyságukat, és az utolsó, negyedik próbálkozásuk eredménye hozta meg számukra a hatodik helyet: 125 kilométert tettek meg 1 kWh energiával.

A verseny a magyar csapatok számára még nem ért véget, hiszen a prototípus kategóriában induló kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai és a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatói vasárnap még javíthatnak a végső eredményükön.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×