Az ETO nyerte a városi rangadót

Az ETO nyerte a városi rangadót

Szemre is tetszetős játékkal és három góllal verte meg városi ellenfelét az NBII. 2. fordulójában a házigazda WKW ETO FC. A Gyirmótnak van mit javítania a mutatott játékon ha fel szeretné venni a versenyt az élvonalba igyekvő csapatokkal.

A hazai pályán játszó ETO tiszta zöld szerelésben, míg a vendégként pályára lépő Gyirmót talpig sárga mezben futott ki a gyepre. Az első említésre méltó jelenetre a 2. percig kellett várni, ekkor egy baloldali ETO szögletből Szánthó Regő rúgta a kapu elé a labdát, amibe Vári csak belecsúsztatni tudott. Így végül sem ő, sem pedig a hosszú oldalon érkező Dvorschák Gábor nem került gólhelyzetbe. Pár perccel később a szurkolók és a zöld-fehér játékosok is hevesen reklamáltak: Vári Barnabást tüntették el a tizenhatoson belül a sárga mezesek, ám a bíró szerint nem járt a tizenegyes. A 11. percben a hazai kapu előtt is kétes szituáció alakult ki: az egykor az ETO-ben is focizó Koltai Tamás rúgta a labdát a tizenhatoshoz, ahol az Vashkeba Vasil kezére pattant, ám a játékvezető sípja ismét néma maradt.

Az ETO volt végig a kezdeményezőbb, játékukban több elképzeléssel, szervezettebben fociztak, többször szemre is tetszetős megoldásokat választottak a játékosok. Az első negyedóra végén például Bagi István fejjel veszélyeztette Pálfi Donát kapuját. A Gyirmót többnyire csak védekezett, érdemben nem vezettek támadást, így az ETO folytathatta a letámadásos taktikát, egyelőre további nagy helyzet nélkül.

A Gyirmótiak a 40. percben villantak meg először, amikor Szarka Ákos próbálkozott egy távoli lövéssel, ám a labda méterekkel a kapu fölé szállt. Szinte rögön utána Heffler Norbert is bevállalta: megpattanó lövése a zöld-fehér kapus, Horváth Tamás kezében kötött ki.

Az első félidő hajrája meghozta az első gólt: a 42. percben Bagi István szép cselét követően a középre adott labdát Szánthó Regő fejelte a gyirmóti kapuba. (1-0) Így az ETO mehetett jobb hangulatban az öltözőbe.

 

 

A második játékrész vendég helyzettel indult: Heffler Norbert beadását Vári Barnabás húzta ki, majd Szabó is próbálkozhatott, hiába.

A 60. percben már ismét az ETO veszélyeztetett, de Szimcso Viktor és Kovács Krisztián lövésénél is jól helyezkedett és védett a gyirmóti hálóőr. Három perccel később viszont szinte hihetetlen jelenet zajlott: Dvorschák Gábor a saját térfeléről – amolyan felszabadításként – lőtte előre a labdát, amely a kint álló Pálfi Donát felett a gyirmóti kapuba pattant. Hangorkán az ETO táborban, öröm a kispadnál, az állás pedig 2-0. Egy perc múlva lehetőség adódott a sárga mezesek elől, az előbbi gólszerző azonban szögletre mentett.

Az újabb gólra a 73. percig kellett várni, ekkor a nemrég csereként beálló Horváth Zoltán harcolt meg a labdáért, és Szánthó baloldali beadását fejjel továbbította a kapuba. 3-0

A 79. percben a gyirmóti Heffler egy jobboldali beadással próbálkozott, ám lövése nem sikerült pontosra, nincs szépítő találat. A fennmaradó időben említésre méltó esemény már nem igazán történt, a játékosok az utolsó pillanatig küzdöttek egymással, de ezen az estén egyértelmű volt az ETO fölénye.

 

 

A nyáresti hőség ellenére az ETO Parkba látogató zöld-fehér szurkolók természetesen jobb hangulatban távoztak a mérkőzésről, sokáig nem akart szűnni a „Szép volt fiúk!” . Valljuk be, az ETO hívei már régóta éheznek a sikerre, s a mai mutatott játék alapján van is okuk a bizakodásra.

A Gyirmótnak van még mit javulnia, az első fordulóban a Haladás ellen 1 pontot szereztek, városi riválisuktól most viszont üres kézzel távoztak.

Csertői Aurél a Gyirmót vezetőedzője a mérkőzés végén érthető módon csalódottan nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának: „Sajnos a saját csapatomról ma nem tudok jót mondani, rengeteg hibával, pontatlanul futballoztunk, szünet után kicsit feljöttünk játékban, de a kapu előtt ismét kimaradtak a helyzeteink, a második bekapott gólunk azonban demoralizáló volt. Az ETO megérdemelte mai győzelmét, sajnos mi nem nyújtottunk olyan teljesítményt, amiért pontot érdemeltünk volna.”

Boér Gábor az ETO vezetőedzője persze sokkal pozitívabban értékelte az összecsapást:

„A találkozó elején is jól kezdtünk, melynek gyümölcse volt, hogy meg tudtuk szerezni a vezetést, de utána nem nézett ki jól a játékunk. A második szerencsés gólunk után megnyugodtunk, és ekkor már azt nyújtották a fiúk, amit elvárunk tőlük. Óriási skalp ez nekünk.”


HAK
Fotó: GY. P.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×