Az európai piacra is bevezetik rubincsokoládét

Az európai piacra is bevezetik rubincsokoládét

Az európai piacra is bevezeti a Nestlé a rubincsokoládéból készült KitKat-et, amely óriási sikernek bizonyult a japán- és dél-koreai fogyasztók körében januári forgalmazása kezdetén.

A KitKat az első csokoládémárka, amely a vezető csokoládégyártó, Barry Callebaut által kifejlesztett rubin kakaóbabot tartalmazza. A Callebaut szeptemberben mutatta be a csokoládégyártás újdonságát: a sötét rózsaszínű vagy mályvaszínű termék íze is friss gyümölcsös aromájú, holott nem használnak hozzá semmilyen gyümölcsöt vagy ízanyagot.

A fekete-, a tej- és a fehércsokoládé után ez a negyedik csokoládéfajta, amely tíz év fejlesztésének az eredménye.

A négyszeletes KitKatet április 16-tól Nagy-Britanniában kizárólag a Tesco üzleteiben dobják piacra, ára 85 penny lesz. A brit forgalmazás kezdete után egy héttel bevezetik a kontinensen is, elsőként április 23-án Hollandiában - jelentette be kedden a svájci élelmiszeripari cég szóvivője.

Alexander von Maillot, a Nestlé édesség részlegének a vezetője elmondta, hogy a cég nagyon elégedett volt a rubincsokoládé bevezetésével Japánban és Dél-Koreában. "Csokoládéboltjainkban 30 perc alatt elfogytak a készletek mindennap a forgalmazás első hetén" - hangoztatta.

 

forrás: MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×