'Az Év Tanítója' Stanyó Edina

'Az Év Tanítója' Stanyó Edina

Stanyó Edina, a győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium pedagógusa nyerte el Az Év Tanítója díjat, a Hebe Kft. által meghirdetett pályázaton.

Az elismerést a Böngész versenyben részt vevő diákok és szüleik jelölése alapján olyan tanítók kapják, akik szakmai és emberi kvalitásuk alapján kiemelkedőek. A díjat a napokban vehette át a tanítónő egy gödöllői ünnepségen.

 

 

Stanyó Edina 24 éve van a pedagógus pályán. Azt mondja, számára pedagógusnak lenni hivatás, nem csupán munka. Célja, hogy tanítványai olyan biztos alapokat szerezzenek, amellyel sikeresek lesznek a nagybetűs élet bármely területén úgy, hogy egyéniségüket, értékeiket megőrzik. Munkahelyét egy kincses szigetnek jellemzi, ahol rengeteg tehetséges gyermek veszi körül, mindenben támogató szüleikkel és egymásra odafigyelő kollégákkal. A kiemelkedő képességű tanulókkal már első osztálytól kezdve különféle versenyeken vesz részt, szép eredményekkel büszkélkedhetnek. Fejlesztő pedagógusként fontosnak tartja a valamiben hátrányos helyzetű gyerekek felkarolását, felzárkóztatását is.

Az egyik szülő ezekkel a szavakkal jellemezte a tanítónőt: „Nagyon pozitív személyiség, aki az első perctől szimpatikus volt a gyerekeknek és nekünk is. Egy igazi, szívvel-lélekkel tanító, akin látszik, hogy imád tanítani. A mosoly soha nem hiányzik az arcáról. Velünk, szülőkkel is nagyon közvetlen és segítőkész.”

 

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×