Az idei PH-Érték is stílusosan mutatkozik be

Az idei PH-Érték is stílusosan mutatkozik be

A június 1–2-ig tartó Stílusos ART Pikniken bemutatkozik a PH-Érték idei évjárata: hat pannonhalmi borász ismét elkészítette a rajnai és olaszrizling alapú, aromatikus fajtákkal díszített cuvée-ját.

A pannonhalmi borvidéki pincészetek szűkebb körének szakmai alapú és marketingkommunikációs összefogása tavaly indult: a gyakorlatban szeretnék megvalósítani az együttműködést és közösen igyekeznek megfogalmazni a dinamikusan fejlődő, fiatalos borvidék identitását. A résztvevők – Cseri Pincészet, Hangyál Pincészet, Herold Pince, Pécsinger Szőlőbirtok, Tar Pincészet, valamint a borvidék zászlóshajójaként tekintett Apátsági Pincészet – mind megújult műhelyek, megújított ültetvényekkel, high-tech feldolgozókkal és az új borászgeneráció képviselőivel, akik felismerték, hogy a jó bornak is kell cégér. Számos győri rendezvényen találkozhattunk velünk tavaly, hiszen úgy gondolják, hogy a bort és kultúrát össze kell kapcsolni.

Az összefogásból közösségi bor is született: egy kódex alapján – mely az összetevőket tartalmazza – minden borász elkészítette a saját PH-Értékét rajnai és olaszrizling alappal, aromatikus fajtákkal díszítve. Így történt ez idén is, a cuvée elkészült, ezt is megkóstolhatják tehát a Radó-szigetre látogatók a Stílusos Art Pikniken. Illusztris társaságban, közvetlenül a RedY, a Villányi borvidék legújabb márkája mellett, ami szintén egy borászatok összefogásából készült bor.

A PH-Érték kezdeményezés zászlaján a Pannonhalmi borvidék újrapozicionálása áll. A marketingközösség belekezdett egy másik munkába is, amitől hosszú távon várnak eredményt: szeretnénk a borvidéket a rajnai rizlinggel pozicionálni, hiszen ez az itt jellemző szőlőfajta más borvidékeken nincs ennyire karakteresen jelen.

A PH-couvée-t belépő kategóriaként szánják a borászatok, a prémium minőséget pedig a rajnai rizling fajtabor képviselné a jövőben.

A kezdeményezéssel május 21-én, Budapesten is bemutatkoztak egy sajtótájékoztatón, a BalatonBorral és a RedY-vel közösen, ahol egy év munkájának eredményét is megmutathatták országnak, világnak.

 

(x)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×