Az igazi innovátorok DNS-e a találmányi vásáron

Az igazi innovátorok DNS-e a találmányi vásáron

Színvonalas szakmai programsorozat és csaknem félszáz, kreatív fejlesztéseket, termékeket bemutató kiállító várta az érdeklődőket a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállításon és Találmányi Vásáron. A szakmai díjat a Willisits Mérnökiroda Kft. kapta az E-Bambini fejlesztéséért, közönségdíjas pedig a Darnó Hús lett.

A kiállítással párhuzamosan színvonalas előadásokat és tartalmas kerekasztal-beszélgetéseket hallgathattak meg az érdeklődők, valamint workshop résztvevői is lehettek. Várnagy Priszcilla (Be-novative) az innovátor DNS-ét vázolta fel. A sikeres innovátor elegendő időt tölt a felfedező fázisban, észreveszi a kihívásokat, kérdez, hálózatot épít, asszociál, és kis lépésekben kísérletezik. A jó ötletet átfogalmazza kihívássá, és átgondolja, kiket tud bevonni a folyamatba, hogy új nézőpontokat, megközelítéseket integráljon.

Az első kerekasztal-beszélgetésen olyan gyakorló szakemberek vettek részt, akik már innoválnak. Süle-Farkas Viktória (Audi) elmondta, hogy munkatársaik online felületen jelezhetik javaslataikat. Kardos Lajos (Szintézis-Net) szerint nem történhet rosszabb dolog egy ötlettel annál, ha nem osztjuk meg másokkal. Kónya János (Dent-Art-Technik) hangsúlyozta, hogy mindig nyitva kell hagyni az ajtót a munkatársak előtt. Dr. Kovács Péter (Darnó Hús) szerint az innováció a vállalkozás bölcsője, motorja és jövője.

A panelbeszélgetést követően Lévai Katalin (Human Telex Consulting) és dr. Kovács Attila (Knorr-Bremse) az együttműködésükkel létrejött „innovációs maraton” tapasztalatait osztották meg a hallgatósággal. A következő panelbeszélgetésben Ferenczi Katalint (Ferenczi Fémipari Kft.), Willisits Vilmost (Willisits Mérnökiroda Kft.) és Gudra Gábrielt (Arrabona Racing Team) arról kérdezte dr. Dőry Tibor, a Vezetéstudományi és Szervezeti Kommunikáció Tanszék vezetője, hogyan lehet jobban bevonni a fiatalokat az innovációba. A kísérőprogram Design Thinking workshoppal zárult.

Közben negyvenkét kiállító standját járhatták végig a vendégek. A közönségdíjat idén is a Darnó Hús nyerte el, a szakmai díjat pedig Willisits Vilmos, a Willisits Mérnökiroda Kft. vezetője vehette át Tóth Esztertől, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől és dr. Dőry Tibortól az E-Bambini fejlesztéséért.

A kiállítás az Universitas-Győr Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ partnerségével, illetve az EFOP-projekt támogatásával valósulhatott meg.


(x)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×