Balesetek és kigyulladt autók dolgoztatták a tűzoltókat

Balesetek és kigyulladt autók dolgoztatták a tűzoltókat

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten negyvenöt eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során kilencen sérültek meg – áll a megyei katasztrófavédelem heti beszámolójában.

Hétfőn kora reggel a város hivatásos tűzoltóit Sopronba a Győri utcába riasztották, ahol egy három szintes társasház földszinti lakásában működés közben kigyulladt egy mosógép. A tűzoltók áramtalanították a lakást, majd néhány perc alatt elfojtották a lángokat és kiszellőztették a helyiséget.

Kisebb tűz keletkezett egy többszintes társasház egyik földszinti lakásának konyhájában hétfő kora este a győri Kagyló utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották. Kiérkezésükre a tűz kialudt, csak füst volt az épületben. A társasházat huszonhat lakó elhagyta, szellőztetés és az épület átvizsgálása után visszatérhettek otthonukba. Az eset során nem sérült meg senki.

Szalagkorlátnak hajtott egy személyautó kedden kora délután az M1-es autópálya 112-es kilométerénél Győrújbarát közelében a Budapest felé vezető oldalon. A jármű a belső sávban állt meg. Három utasát a mentők kivizsgálásra kórházba szállították. Műszaki mentés végző győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az érintett sztrádaszakaszon a leállósávban haladt a forgalom a műszaki mentés ideje alatt.

Összeütközött két gépkocsi szerda este Győrben a Hegyalja utca és a Győri út kereszteződésében. A járművekben csak a vezetők utaztak, mindketten könnyebben megsérültek a balesetben. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsikat és a kifolyt olajszármazékot felitatták az úttestről. Az érintett kereszteződést lezárták a műszaki mentés és helyszínelés idejére.

 

Kigyulladt csütörtökön éjszaka két személyautó Győrben a Petőfi híd alatti parkolóban. A teljes egészében égő gépkocsik lángjait a győri hivatásos tűzoltók fojtották el két vízsugárral. A tűz következtében a híd egy része is kormozódott. A tűzeset során senki nem sérült meg.

Összeütközött két személyautó Győrben szombaton késő este a Szent Imre úton. A mentők három sérültet kórházba vittek a baleset helyszínéről, ahol a győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Vasárnap délelőtt a pannonhalmi hivatásos tűzoltókat a 81-es számú főút mellé riasztották, ahol a 72-es kilométerszelvényben Pér és Töltéstava között meggyulladt a száraz fű és avar. A tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat, a tűz nem veszélyeztetett semmit.

 

gyor.katasztrofavedelem.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×