Báli ruha, dizájn karkötő és Miska-kancsó - Fotókkal!

Báli ruha, dizájn karkötő és Miska-kancsó - Fotókkal!

Motívumok címmel nyílt meg a Kovács Margit iparművészeti középiskola és az általános iskola rajz tagozatának hagyományos éves kiállítása hétfőn a győri Esterházy-palotában.

A kiállított ötvös- , üvegműves , faműves, fazekas- , népi bőrműves, divat és stílus tervező munkákról a látogató nem mondja meg, hogy diákok keze munkáját dicsérik a tárgyak. A növendékek legjobb, legszebb alkotásait mutatják be a nagyközönség számára. A kiállítás vizsgaremekekből, a tematikus pályázatokra készült alkotásokból, és a szakmai képzésen létrejött tanulmányi munkákból nyújt válogatást. Az alsósok a Szigetköz témakörét dolgozták fel a meséken keresztül, míg a nagyobbak a Szigetköz természeti kincsein keresztül jelenítették meg gondolataikat, melyeket évfolyamonként egy-egy tablón mutatnak be.

 

 

A megnyitón az iskola igazgatónője, Horváth Éva Andrea elmondta, a Motívumok címet viselő tárlat a rendkívül gazdag motívumvilágra épül, legyen az a legegyszerűbb geometrikus ábrázolás, a klasszikus növényi ornamentikák, vagy a modern absztrakt motívumok. A tárlat nemcsak a diákok, alkotók egyéniségét, stílusát tükrözi, hanem rávilágít a felkészítő tanárok magas szintű munkájára is, amelyet tanulóik épülésére végeznek – emelte ki Horváth Éva Andrea.

 

 

Borsi Róbert önkormányzati képviselő köszöntőjében az intézményben folyó magas színvonalú képzésről beszélt, melynek köszönhetően létrejöhetett a színvonalas kiállítás. Fontosnak tartotta megjegyezni azt az együttműködést is, amely az oktatási intézmény és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum között alakult ki.

Grászli Bernadett, a múzeum igazgatónője elárulta, nagy kihívást jelentett a kiállítás összeállítása, hiszen nagyon sok szép művészi alkotás született ezúttal is. Az igazgatónő felhívta arra is a figyelmet, hogy a győri egyetem a Művészeti Karon belül a közeljövőben képzőművészeti és iparművészeti képzés elindítását tervezi, így a tehetséges gyerekek az általános iskolától az egyetemig tanulhatnak Győrben.

 

 

A tárlathoz szerdánként 17 órától beszélgetések kapcsolódnak, ahol bemutatják az iskola művészeti képzéseit, valamint az érdeklődők betekinthetnek az alkotás folyamatába.

A kiállítás április 7-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Kovács Margit iskola kiállítása
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×