Bankkártyával is fizethető a parkolás öt automatánál

Bankkártyával is fizethető a parkolás öt automatánál

Újabb kényelmi szolgáltatást vezetett be a Győr-Szol Zrt., ami a parkolójegyváltást érinti: a város öt forgalmas automatájánál már bankkártyával is váltható jegy.

A bejelentésen Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester elmondta, azért kezdeményezték a fejlesztést, hogy díj a mai kor igényeinek megfelelően könnyen és kényelmesen rendezhető legyen. További előnye az új rendszernek, hogy csökkenti az érmepénz forgalmat, ezáltal a jegykiadó automaták üzemeltetési terhei optimalizálódnak. Természetesen az érmepénz fizetési lehetőség megmaradt az öt helyszínen.

Mind az öt bankkártyás fizetést megengedő parkolójegy kiadó automata rendszámköteles, ami azt jelenti, hogy a parkolási díj számolásának indításakor elsőként a rendszámot kell beütni a billentyűzeten, majd ezt követően választható ki a fizetés módja. Radnóti Ákos megjegyezte, ennek bevezetésére a rengeteg visszaélés miatt volt szükség, a közgyűlés teljes támogatás mellett fogadta el a javaslatot.

Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere hangsúlyozta, tervezik a hálózat bővítését, a jövőben további automatáknál is fizethetünk majd bankkártyával.

 

Érintett automaták:

Bajcsy-Zsilinszky út, színház oldalánál a postával szembeni parkoló

Czuczor Gergely utca, színház főbejáratával szembeni parkolójegy

Arrabona udvar

Zechmeister utca, buszmegálló mögötti parkoló öböl

Zechmeister utca, Jókai utca és Virágpiac közötti szakasz

 

Gy.P.

Fotó: Mekliz Fotóstúdió

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×