Bécsi késelés: őrizetbe vettek egy gyanúsítottat - VIDEÓ!

Bécsi késelés: őrizetbe vettek egy gyanúsítottat - VIDEÓ!

Őrizetbe vettek Ausztriában egy 23 éves afgán férfit mint gyanúsítottat röviddel a szerda esti bécsi késelések után - közölte az osztrák rendőrség csütörtökön.

A szóvivői közlemény szerint a férfit azután fogták el, hogy Bécs Leopoldstadt kerületében szerda este megkéseltek egy 20 éves csecsen férfit, akit a mentők életveszélyes sérüléssel vittek kórházba. Egyelőre nem tudják, hogy - félórával az említett támadás előtt - egy másik helyszínen, ugyanabban a kerületben ki késelte meg azt a háromtagú osztrák családot - egy 67 éves apát, egy 56 éves anyát és 17 éves lányukat -, amelynek tagjai szintén életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség az őrizetbe vett afgán férfinál két kést talált.

Az APA hírügynökség értesülései szerint az apa még életveszélyes állapotban van, az anya és a lányuk már nem, és nincs már életveszélyben a 20 éves csecsen áldozat sem.

Egy szemtanú szerint, amikor a támadó késsel támadt a családra, kiabált valamit, de ő ebből nem értett semmit.

Patrick Maierhofer rendőrségi szóvivő közölte, hogy a késeléseket egyelőre nem tekintik terrorista cselekménynek, de még korai bármit mondani a feltételezett tettes(ek) indítékairól. Elmondta, hogy az őrizetbe vett afgán férfit a nap folyamán kihallgatják, hogy megállapítsák, ő követte-e el mindkét támadást, vagy két különböző bűncselekmény történt. A rendőrség a térfigyelő kamerák felvételeitől is adatokat vár, és két tanút is meg fognak hallgatni.

 

 

MTI, oe24.tv

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×