Bejutottak az elitkörbe a magyarok

Bejutottak az elitkörbe a magyarok

Bejutott az Európa-bajnoki selejtező tavaszi elitkörébe a magyar U19-es labdarúgó-válogatott azzal, hogy a hollandiai kvalifikációs tornán a hazaiak mögött a második helyen végzett.

A magyarok múlt szerdán 2-1-re verték a szlovénokat, szombaton 2-0-ra kikaptak a hollandoktól, kedden (ma) pedig 5-1-re győztek a máltaiak ellen.

Sokáig úgy tűnt, hogy a két győzelem sem lesz elég a továbbjutáshoz, mert a szlovének kétszer is vezettek a hollandok ellen, az egymás elleni eredményeket figyelembe vevő hármas minitabellán pedig a magyarok gólkülönbsége volt a legrosszabb. A házigazdák azonban a 95. percben kicsikarták a döntetlent.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 7 pont, 2. Magyarország 6, 3. Szlovénia 4, 4. Málta 0

Az első szakaszban 13 csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két-két együttes lép tovább, hozzájuk csatlakozik két kiemelt, a spanyol és a portugál csapat. A 28 válogatottat aztán hét csoportba sorolják (elitkör), s azokból az elsők vehetnek részt - a rendező együttese mellett - a 2018. július 16. és 29. között sorra kerülő, finnországi Európa-bajnokságon.

MTI
illusztráció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×